Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´deki bayramlaşmaya partililerden ilgi

CHP´deki bayramlaşmaya partililerden ilgi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanlığı´ndaki bayramlaşmaya partililer büyük ilgi gösterdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanlığı´ndaki bayramlaşmaya partililer büyük ilgi gösterdiler.

Bayramlaşmada ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Metin Uysal yaptı. Konuşmasına, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren günler olduğuna vurgu yaparak başlayan Uysal, ?Ancak ülkemiz, çok iyi günler yaşamıyor. Tam bir kaos ortamından geçiyor. Dileriz, bu hükümetten kurtuluruz ve partimizin iktidarında daha güzel bayramlar ve mutlu günler yaşarız? dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da konuşmasında, bu hükümet döneminde ulusal bayramların coşkuyla kutlanmasına son verildiğini öne sürerken, şunları söyledi:

?Artık ülkemizde, dini bayramlar gibi ulusal bayramlarımız da coşkuyla kutlanmalı. Düşünün ki, 30 Ağustos´u bile kutlamaktan yüksünür duruma geldik. Oysa o 30 Ağustos Zaferi olmasa, ben de belediye başkanlığı koltuğunda oturamazdım, siyasi parti liderleri de. Bugünün çağdaş Türkiyesini Atatürk´e borçluyuz. Bu nedenle Atatürk´e sadece ?gazi´ demek yetmez. Ona çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran kişi olarak sahip çıkmak zorundayız. 15 Temmuz günü, halkına silah çeken, TBMM´yi bombalayanları bir kez daha kınıyorum. Atatürk´ün çağdaş, demokratik, laik hukuk devletine sımsıkı sarılmalıyız. Özellikle de hukukla, kısacası devletin genleriyle oynamak çok yanlıştır. Çünkü hukuk, herkese gereklidir. Ancak, bugünkü siyasi iktidarın hataları, ülkemizi bu duruma getirdi. ?Alnı secdeye gelenden zarar gelmez´ diyerek, ordu içinde hainlerin yuvalanmasına yol açanları biliyoruz. CHP olarak bunları hep dile getirdik ama dinletemedik. Ancak bu musibet, şimdi onların da başına dert oldu. Hükümet, demokratik platformdan söktüğü bu çivileri şimdi yerine tek tek çakmalıdır.?

Haber : Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli