Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP’de kazanan Köybaşı oldu

CHP’de kazanan Köybaşı oldu

CHP Balıkesir İl Başkanlığının 38. Olagan Genel Kurulu Avlu Kültür Merkezinde yapıldı. Seçimleri mevcut başkan Erden Köybaşı kazandı.

CHP Balıkesir İl Başkanlığının 38. Olagan Genel Kurulu Avlu Kültür Merkezinde yapıldı. Seçimleri mevcut başkan Erden Köybaşı kazandı.
CHP Balıkesir İl Başkanlığına Erden Köybaşı seçildi. CHP’nin 38.Balıkesir İl kongresi Avlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. CHP
Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın‘ın divan başkanlığını üstlendiği kongre öncesi Barış Almar‘ın ardından İrfan Barış ve Uğur Çelikbaş da adaylıktan çekildi. Erden Köybaşı mavi, Ömür Boyuer’in beyaz listeyle seçimlere girdi. Erden Köybaşı 327 oyla il başkanlığına seçilirken, Ömür Boyuer 267 oyda kaldı. Genel merkez yönetiminin ve belediye başkanlarının Erden Köybaşı’dan yana tavır alması sonuçta etkili oldu. Ayvalık, Burhaniye, Bandırma, Erdek, Gönen belediye başkanları Köybaşı’nın listesinden kurultay delegesi seçildi. Altıeylül ilçe kongresinde Ömür Boyuer’in desteklediği birlikte zafer kutlaması yaptığı Sinan Ayhan ve ekibi de Köybaşı’na destek verdi. Sonuçların belli olmasının ardından sonuca en çok sevinen isimlerden biri de Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı oldu.
-Yerel seçimlerin önemine değindi
Kongrede konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yerel seçimlerin önemine değinerek, “Cumhuriyetimizin 100’ncü yılındayız ve Cumhuriyetimizle aynı yaşta olan Cumhuriyet Halk Parti’mizin de 100’ncü yılını kutluyoruz.
 Bizim için büyük bir onur ve biz bu davanın insanlarıyız. Nedir bu dava? Ulu Önder Mustafa Kemal
Atatürk’ün iki büyük eserim dediği, birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi dediği partimize ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ne sonuna ellerine sağlık. Seçimlerden sonra yeni bir sürece doğru ilerliyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. 190 günden az bir sürekaldı. 
Onun için birlik ve beraberlik içerisinde, herkesi kucaklayarak, kimseyi ayırmadan inşallah Balıkesir’imize Büyükşehir
Belediyesini kazandıracağız” dedi.
-Yönetim 33 kişiden oluştu
Seçimler sonrası 33 kişilik yeni yönetim kurulu Erden Köybaşı’nın başkanlığında şu isimlerden oluştu:Adilcan Adisan, Recep Atik, Oylum Aydemir, Cankut Bilici, Ercan Bilgöl, Orhan Berkin Bizsan, İsmail Çur,Emine Decedeli,Ülker Demir, Fikret Demirdöğen, Gökhan Donat, Ceyhun Ercan, Özgür Gider, Merve Gökçe, Burak Yılmaz Karaca, Muharrem Koç, Cenk Kokal, Gamze Koparan, Esat Kurt, Nevzat Öğün, Sevilay Özyılmaz, Ezgi Tek, Melih Tekin, Öznur Topçuoğlu, Metin Turan, Murat Can Ülke, Hali Hakan Yağcıoğlu, Filiz Yavuz, Yusuf Yavuz, Hüseyin Yenitürk, Atalay Yıldıran, Mustafa Yıldırım Disiplin kuruluna ise Şaban Ayyıldız, Bilge Başaran, Fatih Büyükçakır, Hakkı Kurtuluş Demir, Ethem Semih Erdem, Yüksel Karaman, Muharrem Saygı, Cumhur Sevim ve Oğuz Şenol seçildi.
 



Anahtar Kelimeler: kazanan Köybaşı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı