Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´de Biçki dönemi

CHP´de Biçki dönemi

CHP il kongresinde 28 Erdekli delege de oy kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir il başkanlığına Ender Biçki seçildi. Başkanlık için yapılan seçime dört aday katıldı. Oylama sonunda Ender Biçki, 229 oyla il başkanı olurken, Serkan Sarı 196, İrfan Barış 125 ve Behiç İstanbulluoğlu ise 40 oy aldılar.

Balıkesir, Küçüksan´da bulunan Grand toplantı salonunda gerçekleşen 35. olağan il kongresinde divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, başkan yardımcılığını eski milletvekili ve eski Bandırma belediye başkanı Sedat Pekel ve yazmanlığı ise Cemil Yavuz üstlendi.

SARI DA KONUŞTU

Toplantıda konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, son yerel seçimde CHP´nin, Balıkesir´de 5 belediye başkanlığını kazandığına dikkat çekti. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın çağrısı üzerine il başkan adayları için 5 belediye başkanının bir araya geldiğini belirten Sarı, ikinci toplantının ise Bandırma´da gerçekleştiğini vurgularken, şunları söyledi:

?4 il başkan adayımız da değerlidir. Ancak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunduğu şu dönemde birleştirici olmak istedik. Bu süreçte Ender Biçki ve Serkan Sarı ile görüştük. Bandırma ve Körfez bölgesinde sorun yok. Merkez seçmeninde ise sıkıntı var. Bu nedenle adayları birleştirmek istedik. Ancak Serkan Sarı ve Ender Biçki uzlaşamadılar.?

Ender Biçki´nin il başkanlığına getirildiği kongrede 28 Erdekli delege ile Bandırma delegelerinin, ağırlıklı olarak Serkan Sarı´ya oy verdikleri öğrenildi.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Biçki dönemi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli