Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´de Atatürk konulu toplantı

CHP´de Atatürk konulu toplantı

CHP´de Atatürk konulu toplantı Milletvekili Havutça: ?Atatürk ve ailesine saldıranlar alçak ve şerefsizdir?

CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Namık Havutça, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma CHP ilçe binasında ortak basın toplantısı düzenlediler. İlçe Başkanı Atilla Atakay´ın açış konuşmasının ardından söz alan vekiller, il başkanı ve belediye başkanı, son günlerde, televizyon ekranlarında Atatürk ve ailesine karşı sistematik saldırı yapıldığına dikkat çekerken, ?Atatürk´e karşı bu saldırılar, kimden cesaret alınarak yapılıyor? Atatürk´ü karalama ortamı nasıl oluşturuldu? Devletin televizyonunda bu kişilere kimler imkân veriyor?? dediler.
Milletvekili Namık Havutça, ?Bugün, Atatürk´e ve özel yaşamına saldıranlar, alçak ve şerefsizdir. Aslında bu saldırılar, cumhuriyetin değerlerinedir? dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, geçtiğimiz günlerde, Bandırma İmam Hatip Okulu´nun, 23 Nisan kutlama programı sırasında, bir oyunda, bir öğrenciye, Atatürk´ü, Kurtuluş Savaşı için Vahdettin´in, Samsun´a gönderildiği şeklinde bir replik söyletildiğine dikkat çekerken, ?Vahdettin, Atatürk´ü, Anadolu´ya, emperyalist ülkelere karşı çıkan Kuvay-ı Milliye mücadelesini önlemek için göndermiştir. Atatürk ise bunu fırsata dönüştürerek, milli mücadele hareketini ve direnişi örgütlemiştir. O Vahdettin ki, Mustafa Kemal Atatürk için ?katli vaciptir´ diyen kişi olup, Kurtuluş Savaşı sırasında ülkemizden bir İngiliz zırhlısı tarafından kaçmıştır. Tarihi kimse çarpıtmasın? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Atatürk konulu toplantı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli