Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Merinos Çiftliği arazileri Bandırma Üniversitesi'ne verilmeli”

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:  Merinos Çiftliği arazileri Bandırma Üniversitesi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Merinos Çiftliği olarak bilinen Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü, misyonunu tamamladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Merinos Çiftliği olarak bilinen Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü, misyonunu tamamladı. Tüm topraklarının, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'ne verilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. Önder Balıkçı'nın, Bandırma Üniversitesi ve Merinos Saltanatı'” başlığıyla yayınlanan köşe yazısına aynen katıldığını vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
Madem ki, kurulan bu Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin bölgeye, hatta Türkiye'ye hitap edeceğini düşünüyoruz, öyleyse Merinos Çiftliği'nin bir bölüm arazisi değil, tüm arazisi bu üniversite için ayrılmalı. Çünkü üniversiteler, bir kent ve yöre için ‘Bacasız Sanayi' anlamına gelirler. Bandırma için artık büyük düşünmeli ve en az 50 yıl ötesini görmeliyiz. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin geleceğin Bandırmasına yaşam katacağını düşünüyorum. Kaldı ki, eski ismi Merinos Çiftliği olan Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nün, misyonunu tamamladığını düşünüyorum. Bu kuruma başka bir yer bulunabilir. Örneğin, Gönen yakınındaki Tahirova Çiftliği'nde işlevini sürdürebilir. Bu kurumun tüm arazileri, mutlaka Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'ne tahsis edilmelidir. CHP iktidarında, bu konuda çalışmalar yapılacaktır.”



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli