Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Balıkesir Milletvekili adayı Tüm: Türkiye, mutsuz insanların ülkesi durumuna getirildi”

CHP Balıkesir Milletvekili adayı Tüm:  Türkiye, mutsuz insanların ülkesi durumuna getirildi”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili 1. sıra adayı Mehmet Tüm, Balıkesir, 13 yıllık AKP iktidarında çok mağdur edildi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili 1. sıra adayı Mehmet Tüm, Balıkesir, 13 yıllık AKP iktidarında çok mağdur edildi” dedi. AKP döneminde Türkiye'nin, mutsuz insanların ülkesi durumuna getirildiğini vurgulayan Tüm, Ülkemiz için tek umut, CHP iktidarıdır” diye konuştu. Partilerinin öncelikli hedefleri arasında işsizliği ve yoksulluğu sona erdirmenin geldiğine dikkati çeken Tüm, şunları söyledi:
Partimizin birçok konuda gerçekleştireceği çalışmalar ve projeler konusunda genel merkezimiz, 19 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısında açıklamalar yapacak. Bu nedenle bunların ayrıntısına girmeyeceğim. Şimdi bize düşen görev, 7 Haziran seçimleri için çok iyi çalışmak, kendimizi halkımıza anlatmaktır. Türkiye, bu iktidar döneminde tipik bir Ortadoğu ülkesi durumuna dönüştürüldü. 7 Haziran'dan sonra CHP iktidarında Türkiye, yeniden çağdaş bir ülke durumuna getirilecektir. Cumhuriyeti kuran CHP, Türkiye'nin geleceğinin umududur.”
7 Haziran seçiminde hedeflerinin, Balıkesir ilindeki 8 milletvekilliğini de kazanmak olduğunun altını çizen Tüm, Ancak inanıyorum ki, Balıkesir'deki milletvekili sayımız 5'ten aşağı düşmeyecektir” dedi.
7 Haziran seçimini kazanarak iktidara gelip ulusal ekonomiyi yaşama geçireceklerine işaret eden Tüm, 13 yıllık bu iktidar döneminde tarım ve hayvancılık bitirildi. Esnaf ve çiftçi perişan edildi. Başta tarım olmak üzere Türkiye, yıllarca ürettiği birçok ürünü ithal eder duruma getirildi. İnsanlar, korkutulup sindirildi. CHP iktidarında insanlar yeniden özgürce düşünüp çalışarak, ekonomiye katkı sağlayacaklardır. Çünkü özgür insan, çalışan ve üreten insandır” değerlendirmesinde bulundu.
Tüm, CHP iktidarında taşeronluk sisteminin kaldırılacağını, 900 lira asgari ücretin en az 1500 liraya çıkarılacağını, emeklilere yılda iki kez, dini bayramlarda bir maaş ikramiye ödeneceğini, emekli-dul-yetim aylığının en az 1500 TL olacağını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false