Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP, muhtar haklarının yasal güvenceye alınmasında ısrarlı

CHP, muhtar haklarının yasal güvenceye alınmasında ısrarlı

TBMM’nde CHP'nin 'Muhtarlık Temel Kanunu' ile ilgili görüşme talepleri bilindiği üzere, Cumhur İttifakı tarafından reddedilmişti.

TBMM’nde CHP'nin 'Muhtarlık Temel Kanunu' ile ilgili görüşme talepleri bilindiği üzere, Cumhur İttifakı tarafından reddedilmişti. 
TBMM’de yaşanan bu gelişmenin ardından, CHP Milletvekilleri ve partililer seçim bölgelerinde muhtarları bilgilendirme turuna çıktı. 
CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin, Fikret Şahin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri Grand Asya’da düzenlenen kahvaltıda, Bandırma’nın merkez ve kırsal mahallelerinin 55 muhtarıyla bir araya geldi. 
Toplantı, CHP İlçe Başkanı Selim Panç’ın açılış konuşması ile başladı. 
Panç’tan sonra söz alan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, konuşmasına yasal başvuru ve mücadeleleri sonrasında mahalle olma statüsü kazanan Karaçalılık Mahallesi ve muhtarını tebrik ederek başladı. 
Başkan Tosun, devamında şöyle konuştu: “20 merkez ve 35 kırsal mahallemizin her biri bizim için çok değerlidir. Talep ve önerilerin çok daha hızlı çözüm bulabilmesi için Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzü oluşturduk. Düzenli ve sürekli görüşmelerimizin yanı sıra yaptığımız anket çalışmalarıyla da ihtiyaçları belirliyor ve bu doğrultuda projelerimizi planlıyor, gerçekleştiriyoruz.” 
CHP Balıkesir Milletvekilleri Fikret Şahin, ve Ensar Aytekin’de, toplantıda yaptıkları konuşmalarına, TBMM’de muhtarların hak ve yetkileriyle ilgili yapmış oldukları çalışmaları paylaşırken, sundukları yasa teklifinin AK Parti ve MHP tarafından kabul edilmediğini aktardı. 
Son olarak söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın “İktidara geldiğimiz ilk 100 gün içinde yapacağımız işlerden biri de haklarınızı güvenceye alacak olan; Muhtarlık Temel Kanunu’nu yasalarımıza eklemek olacak. Muhtarlıklara yeterli personel ataması yapılacak. Sosyal yardımlar muhtarlıklar aracılığıyla yapılacak ve böylece devlet yardımları siyasi ranta heba edilmeyecek. Tıpkı Belediyeler Birliği gibi Türkiye Muhtarlar Birliği’ni de kuracağız.” diyerek sözlerine ekledi. 
Muhtarların fikir ve önerilerini dile getirmelerinin ardından toplantı sona erdi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı