Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP milletvekiline 2/Bnin cevabı verildi

CHP milletvekiline 2/Bnin cevabı verildi

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akovanın, vatandaşların 2/B rayiç bedellerinin farklılığından ve yüksekliğinden memnun olmadığı şikayeti yönelttiği, Bakan Eroğludan cevap geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova`nın, vatandaşların 2/B rayiç bedellerinin farklılığından ve yüksekliğinden memnun olmadığı şikayeti yönelttiği, Bakan Eroğlu`dan cevap geldi.
CHP Balıkesir Milletvekili Akova, "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun"un yürürlüğe girmesiyle açıklanan rayiç bedeller hakkında vatandaşlardan çok fazla şikâyet geldiğini açıkladı.
Akova, "Kanun ile köylülerimiz üzerindeki yaşadıkları arazilerin sahibi olmayı beklerken, açıklanan rayiç bedellerinin farklılığı ve yüksekliği yüzünden zor durumda kalmışlardır" diye açıklama yapmıştı.
Akova`nın, verdiği soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şu cevabı verdi:
"2/B taşınmazlarının rayiç bedellerinin tespiti diğer Hazine taşınmazları gibi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4706 sayılı Kanunu hükümlerine göre yapılmaktadır. Bu kapsamda; belediye, ticaret odası, sanayi odası, borsa gibi kuruluşlardan veya bilirkişilerden soruşturulmak suretiyle ve taşınmazların mahallinde gerekli incelemeler yapılarak; konumu, emsal taşınmazların m2 birim değerleri, imar ve kullanım durumları, verim gücü ve altyapı imkânları gibi unsurlar dikkate alınmaktadır. 2/B kapsamındaki taşınmazların bedellerinin emsallerine göre farklılık arz edip etmediğine ilişkin çalışmalar devam etmektedir. 345 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinin 8 inci maddesine göre; süresi içinde yapılan başvurular değerlendirilerek hak sahipliği tespit edilenlerin adreslerine İdarece satış işlemlerinin tamamlanma süresi de dikkate alınarak taşınmazın satış bedelini, peşin veya taksitle ödenmesi halinde tahsil edilecek bedeli, ödeme şartlarını ve ödeme süresini gösteren tebligat yapılacaktır. 6292 sayılı Kanunun 6 ıncı maddesinde; İdarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenlerin bu Kanuna göre hak sahibi sayılacağı ayrıca; 345 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinin 8 inci maddesinde de satış bedelinin itiraz ve dava konusu edilmesinin hak sahipliğini ve doğrudan satın alma hakkını düşüreceği hüküm altına alınmıştır."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu