Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

CHP Milletvekilinden okul müdürlerine baskı yapılıyor iddiası

CHP Milletvekilinden okul müdürlerine baskı yapılıyor iddiası

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Eğitim-Bir Sen'inin okul müdürlerine baskı yaptığını iddia edip konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Eğitim-Bir Sen’inin okul müdürlerine baskı yaptığını iddia edip konuyu Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Havutça, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde okul müdürlerine “3 kişi kendisine hedef kitle olarak belirlesin” talimatını sordu.
Havutça önergesinde “Eğitim Birsen Sendikası Balıkesir Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen okul müdürleri ve işyeri temsilcileri istişare toplantısında yapılan açıklamaların kamuoyunun tepkisini çektiğine” yer verip, “Eğitim Bir-Sen Bandırma Şubesinin 281 üye sayısını Nisan ayı sonuna kadar 350’ye çıkarma hedefi için okul müdürlerine “3 kişi kendisine hedef kitle olarak belirlesin” talimatı okul idareci ve müdürlerine yapılan baskının bir göstergesi niteliğindedir.” açıklamasında bulundu.
Havutça, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti: “Başarılı olan ama Eğitim Bir Sen’li olmayıp görevlerine son verilen okul müdürlerine, öğretmenlere yapılan baskının bir örneği daha yaşanıyorken Bakanlığınız okul müdürlerine ve öğretmenlere yönelik bu baskıları nasıl değerlendirmektedir? Bakanlığınız yeni bir “siyasi kıyım”a izin verecek midir? Bakanlığınız sendikanın okul müdürlerine verdiği “3 kişi kendisine hedef kitle olarak belirlesin” talimatı ile ilgili olarak hangi hukuksal işlemi başlatacaktır?”



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı