Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekilinden kanser ilacı önergesi

CHP Milletvekilinden kanser ilacı önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, piyasada bulunmayan, ya da çok zor bulunan kanser ilaçlarıyla ilgili yaşanan sorunu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, piyasada bulunmayan, ya da çok zor bulunan kanser ilaçlarıyla ilgili yaşanan sorunu TBMM gündemine taşıdı.
CHP Milletvekili Akova, Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemi ile verdiği soru önergesinde şu hususlara değindi: "Prostat kanseri tedavisi gören hastaların kullandığı BCG SSI, I Mmucyst, Oncotice; hodgkin lenfoma kanserini tedavi etmek için verilen Deticene; cilt-karın içi-rahim ve testis kanserinde önerilen Bleocin ve meme kanserinde kullanılan Alkeran adlı kanser ilaçlarının piyasada bulunmadığı yönünde tarafıma çeşitli şikâyetler iletilmiştir. Vatandaşlar eczanelerde kanser ilacı bulamadıklarından dolayı çok mağdur olduklarını dile getirmişlerdir. Ecza depolarına sorulduğunda gerçekten bazı kanser ilaçlarının bulunmadığı, bazılarının ise çok az geldiği ve hemen tükendiği; eczanelere önceden not bırakılması gerektiği öğrenilmiştir. Hayati tehlikenin söz konusu olduğu bir durumda vatandaşların tedavisi mümkün olmamaktadır."
İşte! Akova`nın önergesinde yer verdiği sorular: "Çeşitli kanser ilaçlarının eczanelerde satılmamasının sebebi nedir? Kanser tedavisi için gerekli ilaçlar neden ithal edilmemektedir? Bakanlığın uyguladığı kur farkı ve fiyat politikasından dolayı ithal edilmeyen ilaçlar bulunmakta mıdır? Zamanında ithal edilmeyen ilaçlar yüzünden, hastaların hayatının tehlikeye girmesine neden olacak uygulamalar neden yapılmaktadır? Kanser ilaçlarının hemen bulunamaması, ilaç için beklenmesi gerektiği hususlarında yaşanan sorunları çözmek için neler yapılması düşünülmektedir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli