Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekilinden Çalışma Bakanına soru

CHP Milletvekilinden Çalışma Bakanına soru

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin iş bulma sorunu değil, işçi bulma sorunu var yönünde açıklama yapıp yapmadığını öğrenmek istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in `iş bulma sorunu değil, işçi bulma sorunu var` yönünde açıklama yapıp yapmadığını öğrenmek istedi.
CHP Milletvekili Gümüş, Çalışma Bakanı tarafından, ulusal basında çıkan haberlere göre ülkemizde `iş bulma sorunu değil işçi bulma sorunu` olduğu yönündeki açıklamasına karşı bakandan böyle bir beyanatı olup olmadığını sordu.
CHP Milletvekili Gümüş, konu ile ilgili Bakan Çelik`ten aşağıdaki soruların cevabını beklediğini belirtti: 
1. Bu şekilde bir beyanatınız olmuş mudur?
2. Şayet oldu ise ve ifade ettiğiniz bir tür kalifiye işçi bulma sorunu mudur?
3. Verilerin doğru ve haklı olduğu kabul edilirse bunun övünülecek bir durum değil, çalışma hayatını düzenlemekle sorumlu olan Bakanlığınızın ve Hükümetinizin politikaları ile ilgili planlama eksikliklerinden kaynaklanan bir durum olduğunun farkında mısınız? Zira partiniz 10 yıldır tek başına iktidardadır ve bu süre kalifiye işçi sorununun çözülmesi için fazlaca yeterli değil midir?
4. Şayet iş bulma sorunu yok ise; birçok intihar vakasına en son eklenen; Balıkesir`in Gündoğan Mahallesi`nde 40 yaşındaki bir vatandaşın işsizlik yüzünden bunalıma girerek eşinin teravih namazında olduğu sırada evinin arka balkonunda kendisini asarak hayatına son vermesini nasıl açıklıyorsunuz?
5. Şayet iş bulma sorunu yok ise; Şanlıurfa`nın Siverek İlçesi`nde, İş - Kur tarafından işçi alımı yapılacağının sadece dedikodusunun bile vatandaşın İş - Kur binasına akın etmesini nasıl açıklıyorsunuz?
6. Şayet iş bulma sorunu yok ise; on binlerce atama bekleyen öğretmeni nasıl açıklıyorsunuz?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false