Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekilinden 2/B mağdurlarına destek

CHP Milletvekilinden 2/B mağdurlarına destek

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, 2/B mağdurlarını yerinde dinlemek ve onlarla görüş alışverişinde bulunmak üzere Kazdağlarında bulunan Ortaoba Köyünü gitti.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, 2/B mağdurlarını yerinde dinlemek ve onlarla görüş alışverişinde bulunmak üzere Kazdağlarında bulunan Ortaoba Köyünü gitti.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, CHP Edremit İlçe Teşkilatı ile birlikte Ortaoba Köyüne gitti.
Dedelerinden kalan tapusuz arazilerini kullandıkları için 2/B sorununun en yaygın olduğu Ortaoba Köyüne giden CHP milletvekili Gümüş, bütün kahvehaneleri tek tek dolaştıktan sonra köy meydanında seslendi.
Karşılarında milletvekili gören Ortaoba Köylüleri, atadan kalma zeytinliklerini rayiç fiyatın çok üzerinde kendilerine satılmak istendiğini, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü, kararlara hukuki olarak itiraz etme yollarının açık olmamasının kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını CHP milletvekiline anlattı.
Ortaoba`da zeytinliklerin büyük oranda 2B`ye girdiğini ve kendilerinin 2B uygulamasıyla en çok mağdur olan köylerin başında geldiğini dile getiren köylüler, kendi zeytinliklerinin kendilerine satılmak istenmesi yetmiyormuş gibi rayiç fiyatların üstünde rakamlar yüzünden hüsran yaşadıklarını paylaştı. 
Köylülerin şikayetlerini dinleyen CHP Milletvekili Gümüş, "2B kapsamına giren arazilerin çok uzun zamanlardan bu yana söz konusu muhatap köylüler tarafından kullanılmakta olduğu zaten bilinen bir gerçektir" dedi.
Zaten bu yüzden de bu kişilere satılması kararının bulunduğunu kaydeden Gümüş, "İşte bu noktada soruyoruz: Bu arazilerin bu kişilere rayiç fiyatın altında satılması gerekirken, rayiç fiyattan ve hatta bu fiyatın çok üstünden satılması uygulaması ve bununla ilgili kararlar AKP`nin vatandaşa nasıl ve hangi zihniyetle yaklaştığını göstermektedir" dedi. 
Gümüş: "Rayiç fiyat uygulamasında adalet yok"
Gümüş, köylümüzün bu adaletsizliğin karşısında direnmesi gerektiğini, bunun için yasal her yolun deneneceğini belirtti.
Bugün köylünün malını köylüye satanlar, yarın iktidarın kendi malları olmadığını hüsran içinde anlayacaklarını öne süren Gümüş, "Biz CHP olarak hak mücadelesi içinde olan bütün vatandaşlarımızın yanındayız. 2B uygulaması CHP iktidarında değiştirilecek, bu topraklar süresiz ve bedelsiz olarak köylümüzün kullanımına açılacaktır" diyerek konuşmasını tamamladı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli