Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili verilen cevabı yetersiz buldu

CHP Milletvekili verilen cevabı yetersiz buldu

Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın, 1915 olaylarının 100. yıldönümünden heme önce niçin istifa ettiğini soran CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Bülent Arınç'tan gelen cevabı yetersiz buldu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı’nın, 1915 olaylarının 100. yıldönümünden heme önce niçin istifa ettiğini soran CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Bülent Arınç’tan gelen cevabı yetersiz buldu.
Gümüş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü`nün istifasını sormuştu.
Gümüş, soru önergesinde ve basına yaptığı açıklamada 1915 olaylarının 100. yıldönümü olan 2015 senesine çok az bir süre kalmışken gelen bu istifanın dikkat çektiğini belirtmiş ve devletin 2015`e ne kadar hazırlıklı olduğunu sormuştu.
Konuya ilişkin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın yanıtında yapılan birkaç panel ve sempozyum dışında bir çalışma olmadığını ifade eden Gümüş, soru önergesinde çok net bir şekilde 1915 olaylarının 100. yıldönümü için ayrılan bütçeyi sorduklarını ancak yanıt alamadıklarını belirtti.
Gümüş, bazı yerlerden bu konuda hazırlıklar yapılması için çok büyük bir bütçe ayrıldığını duyduklarını, bu büyük bütçenin nerede harcandığını bilmenin halkın hakkı olduğunu savundu.
Bülent Arınç`a hazırlanan soru önergesiyle çok açık dille sordukları sorulara net cevaplar almak istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getiren Gümüş, şunları kaydetti: "1915 olaylarının 100. yıldönümünde Ermeni lobisinin dünya genelinde kampanyalar başlatacağına ve bu konular için 10 Milyar dolar gibi büyük bir bütçe oluşturulduğuna dair bilgiler geliyor. Peki buna karşı Türk Tarih Kurumu ne yapıyor diye baktığımızda 100. yıldönüme bu kadar kısa bir zaman kala kurum başkanının görevi bırakıp gittiğini görüyoruz. Bu konu açıklığa kavuşmak zorundadır. Bazı iddialara göre hükümet 100. yıldönümünde Ermeni olaylarının hakikatlerle açıklığa kavuşturulması ve sorunun çözülebilmesi için bir zemin oluşturulması için hazırlık yapılması için TTK`ya görev vermiş ve bu çalışma için büyük bir bütçe oluşturulmuş. Şayet bu iddialar doğru ise bu bütçe nerededir diye soruyoruz. Ne tür çalışmalara ne kadar para harcanmıştır?”



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli