Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili tesettürlü öğretmen takibinde

CHP Milletvekili tesettürlü öğretmen takibinde

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Ayvalıka giderek incelemelerde bulundu.

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Ayvalık`a giderek incelemelerde bulundu. 
Tesettürlü öğretmen olayını yakın takibe alan Havutça, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş temsilcilerinden bilgi aldı. 
Havutça, "İnançlar üzerinden bilimsel eğitimin istismar edilmesini kabul etmiyoruz" dedi.
Havutça, Ayvalık Küçükköy`deki tesettürlü Türkçe öğretmenini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`ya sordu.
Önergesinde, "dindar ve kindar gençlik yetiştirme" amacına yönelik çalışmalar hız kazanıyor yönünde görüşünü öne süren Havutça, Küçükköy Beldesi`ndeki Macit Ataklı İlköğretim okulunda Türkçe öğretmeni Elif Kısa`nın okula tesettür kıyafetiyle gelip derslere bu şekilde girmesi, Havran Küçükşapçı köy okulunda fen, matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenlerinin olmaması nedeniyle velilerin öğrencilerini okula gönderememesi, Balıkesir`de Atatürk İlköğretim Okulu`nda bin öğrencinin başka okullara nakledilmesi ile yaşanan mağduriyeti sorunlardan sadece bir kaçı olduğunu belirtti.
Bakan Avcı`ya "Geleceğin mimarı olan öğretmenlerin esas görevlerinin sadece öğretmek değil, davranış, görünüş ve yaşam tarzı model olması gerektiğini düşünmüyor musunuz?" diye soran Havutça, öğretmenin davranışının kasıtlı olup olmadığının yanıtlanmasını istedi. 
Havutça, Ayvalık`ta yaşananlarla ilgili Bakan Avcı`ya şu soruları yöneltti: "Küçükköy Beldesi`ndeki Macit Ataklı İlköğretim okulunda Türkçe öğretmeni Elif Kısa hangi kıyafet yönetmeliğini gerekçe göstererek basına yansıyan görüntülerdeki kıyafetle okulda görev yapabilmektedir? Elif Kısa öğretmen örneğinden de hareketle öğretmenlerin kılık ve kıyafetlerinin öğrencilere nasıl bir model olduğuna dair Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır? Kadın-erkek sizi ve bizleri yetiştiren "beyaz önlüklü" öğretmenlerimizi anımsıyor musunuz? 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde "beyaz önlüklü" öğretmenlerimizin rol model olması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır? Bakanlığınız, bilimin ışığında, aklın öncülüğünde bir eğitim-öğretim sisteminde beyaz önlük, tesettür yoksa serbest bırakılan kıyafet uygulanması hakkında hangi bilimsel çalışmaları yapmıştır? Böyle bir çalışmanız olacak mıdır? Okullarda her öğretmen istediği gibi kılık-kıyafetle derse girmesi durumunda öğrencilere yapacağı "rol modellik" ile ilgili bilimsel bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Macit Ataklı İlköğretim okulunda yaşananlarla ilgili hangi talimatı verdiniz?"
Havutça: "Okullarda yaz ayında tadilata neden başlanmadı?"
Tadilatı devam okulları da ele alan CHP Milletvekili Havutça, "Balıkesir`de Atatürk İlköğretim Okulu`ndaki tadilat ile ilgili öğrencilerin başka okullara eğitim öğretim yılının başında yapılmış olması ve velilerin mağdur edilmesini nasıl açıklıyorsunuz? Tatil sürecinde tadilat neden başlatılmamıştır? Öğrenci ve velilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir? Dedi.
Havutça: "Küçükşapçı öğrencileri öğretmenlerini bekliyor"
Havran-Küçükşapçı Köyündeki öğretmensiz okul hakkında da Milli Eğitim Bakanı`nı bilgilendiren Havutça, Havran İlçesi merkeze en uzak köyü Küçükşapçı Köy okulunda fen, matematik ve İngilizce gibi ana derslerin öğretmenleri ne zaman atanacak? Buradaki mağduriyet nasıl giderilecektir? sorusunu yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false