Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili PTTnin hizmetlerini sorguluyor

CHP Milletvekili PTTnin hizmetlerini sorguluyor

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, PTT hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları ve verilen hizmet süresinin düşürülmesi ile ilgili sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, PTT hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları ve verilen hizmet süresinin düşürülmesi ile ilgili sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. 
Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergelerinde şu hususlara değindi: "PTT kanalıyla gönderilen bayram tebriklerinin bazılarının, Ramazan Bayramından bir ay sonra adresine ulaştığı konusunda tarafıma çeşitli şikâyetler gelmiştir. TBMM PTT`den Salı günü verilen kargo, ancak Cuma günü Balıkesir`in ilçelerine ulaşmaktadır. Ancak özel kargo şirketinden verilen kargo ertesi gün gönderilen ilçedeki adrese teslim edilmektedir. Ayrıca birçok çekilen telgrafın belirtilen zamanda ulaştırılmadığı da anlaşılmıştır. Balıkesir`in birçok beldesinde PTT faaliyetlerinin süresinin kısılması ve yetersizliği ile ilgili tarafıma çok fazla şikâyet gelmektedir. Burhaniye Öğretmenler Mahallesinde bulunan PTT şubesinin hizmet süresini azaltmasının yanı sıra, en son olarak Gömeç`in Karaağaç beldesinde bulunan PTT şubesinin faaliyetinin haftada iki güne indiği belde de yaşayan vatandaşların mağdur olduğu hususu tarafıma bildirilmiştir. Fatura yatırabilmek için vatandaşlarımız saatlerce kuyrukta beklediklerinden dolayı çok rahatsız olmaktadırlar. PTT çalışanları, yaptıkları hizmetin yetersizliği, aksaklıkları için genel olarak eleman yetersizliğini mazeret olarak bildirmektedir." şeklinde konuştu.
Akova`nın, Bakan Yıldırım`a yönelttiği sorular: PTT`nin verdiği hizmetlerin özel şirketlere göre çok yavaş olmasının sebepleri nelerdir? Bu tarz aksamaların düzeltilmesi için neler yapılacaktır? PTT kanalıyla yapılan gönderilerin çok geç olarak adrese teslim edilmesinin sebepleri nelerdir? PTT`nin verdiği hizmetlerin yetersizliğini düzeltmek için ne gibi çalışmalar yapılması planlanmaktadır? Balıkesir`in ilçelerinde ki PTT şubelerinde yeterli sayıda personel çalıştırılmadığından dolayı hizmetlerin zamanında verilemediği yönünde yapılan açıklamalara karşılık ne gibi düzenlemeler yapılması düşünülmektedir? PTT hizmetlerinin hafta içi çalışma günlerinin azaltılmasında hangi prosedüre göre hareket edilmektedir? Balıkesir ve ilçelerinde kaç tane PTT şubesi haftanın beş günü hizmet vermemektedir? Devlete ödediği vergiden dolayı vatandaşa hizmet götürmek esassa, hizmet kalitesi iyileştirileceğine neden düşürülmektedir? PTT hizmetlerinin yavaş olmasının yanı sıra hizmet süresinin azaltılmasının sebebi nedir? PTT hizmetlerinin süresinin azaltılmasından dolayı zor durumda kalan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi düşünülmektedir? Vatandaşların mağduriyeti nasıl giderilecektir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli