Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Havutça, Ramazan Bayramını kutladı

CHP Milletvekili Havutça, Ramazan Bayramını kutladı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Mesajında iktidara da seslenen Havutça, Emeğin, işçinin, memurun, emeklinin, öğretmenin,

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında iktidara da seslenen Havutça, "Emeğin, işçinin, memurun, emeklinin, öğretmenin, öğrencinin, doktorun, polisin, emeklinin, gencin ve yaşlının, kadın ve çocukların, toplumun tüm kesimlerin, tüm halkın, ülke kaynaklarından hak ettiklerini adil bir paylaşımla alması gerektiğini unutmamalıdır. Özgürlükleri kısıtlananların, daha çok barış ve demokrasi isteyenlerin seslere kulak vermelidir" dedi.
Havutça, mesajının devamında şunları kaydetti: "Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşım ve hoşgörünün, sevginin dilini konuşma arzusunu duyan halkımız, kutsal Ramazan ayının her gününü bu arzusunun gerçekleşmesi dileğiyle geçirdi. Kendilerine, ayrıştırma, ötekileştirme dayatmalarına itibar etmeyerek, kin ve nefret duygularının tohumlarının filizlenmesine izin vermeyerek kutsal Ramazan ayının huzurunu içlerinde yaşattı. Ama, kutsal günlerin değerini hiçe sayanlar, özgürlük, barış, kardeşlik, birlik, beraberliklerini yok etmekle tehdit ettiği bu büyük halkın yüreğine korku salarak tedirgin etti. Şimdi, kutsal Ramazan ayının taçlandığı Bayramı karşılıyoruz. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini daha da iyi anlayarak ve bayram günlerinde, bugünlerin kazandırdığı duyguları pekiştirerek iyiye ve güzele yönelmeyi, insanlara hoşgörüyle yaklaşmayı, ayrıştırma, ötekileştirme dayatmalara, kin ve nefret duygularının açığa çıkaran söylem, yöntem ve yönetimlerden vazgeçilmesini yürekten diliyorum. Bu kutsal günlerde, iktidara şu çağrıyı da yapıyorum: Emeğin, işçinin, memurun, emeklinin, öğretmenin, öğrencinin, doktorun, polisin, emeklinin, gencin ve yaşlının, kadın ve çocukların, toplumun tüm kesimlerin, tüm halkın, ülke kaynaklarından hak ettiklerini adil bir paylaşımla alması gerektiğini unutmamalıdır. Özgürlükleri kısıtlananların, daha çok barış ve demokrasi isteyenlerin seslere kulak vermelidir. Halkımızın içten içe yaşadığı bir başka huzursuzluk ise din birlikteliğimiz olan ve aynı zamanda komşularımız olan ülkelerle savaş eşiğine gelmemizdir. Kutsal Ramazan ayında, komşularımızda ve İslam ülkelerinde akan kan durmamış, iktidar ise Büyük Önder Atatürk`ün "Yurtta sulh cihanda sulh" ilkesini terk eden bir politika anlayışı ile Türkiye`yi İslam ülkelerinin çoğu ile karşı karşıya getirmiştir. Bayramın inanç birliği yaşadığımız ülkelerle de barışı getirmesini temenni ediyorum. Bu bayramın, güzel ve iyi duygularımızın pekiştiği ve paylaşıldığı ülkemize ve insanlarımıza daha çok huzur getirmesini ve zor günlerin geride kalmasını temenni ediyorum. Türk Ulusunun ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutluyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli