Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili Havutça, işçilere destek verdi

CHP Milletvekili Havutça, işçilere destek verdi

Petrol işçileri taşeronlaşmaya karşı eylem yaptı.

Petrol işçileri taşeronlaşmaya karşı eylem yaptı.
TBMM`de görüşülmeye başlanan Türk Petrol Kanunu tasarısının TPAO`nun özelleştirilmesine olanak tanıdığını savunan işçiler Meclis önünde eylem yaptı.
Petrol-İş Sendikası`nın, Petrol Kanunu Tasarısı`na karşı iş bırakma dahil başlattığı eylem sürecinin önemli bir ayağı tasarının Meclis`te görüşülmeye başlandığı gün Meclis Dikmen kapısı önünde basın açıklaması ile gerçekleştirildi. 
CHP Milletvekillerinin desteklediği eyleme sendikalar ile ilgili sektörel örgütler katıldı.
Türk Petrol Yasa Tasarısı`na karşı halkın bilinçlenmeye ve tepki göstermeye çağırıldığı basın açıklamasında petrollerimize ve TPAO`ya sonuna kadar sahip çıkılması dile getirildi.
Havutça, milli menfaatler bölümünün kaldırıldığını söyledi
 Eyleme katılan işçilere destek veren CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, burada yaptığı konuşmada, mevcut 6326 Sayılı Yasa`da yer alan "Milli Menfaatler" bölümünün kaldırılarak ülke menfaatinin gözetilmesi esasının yok sayıldığına dikkat çekti. 
Havutça, TPAO`nun özelleştirilmesinin önünü açan tasarısının iş, emek, aş, hak ve özgürlük arayışı içinde olan, bu değerlere inanan hiç kimsenin kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi. 
Havutça, devam eden konuşmasında şunları kaydetti: "Yerli ve yabancı sermayenin çıkarları için Milli Menfaatlerden vazgeçebilen AKP iktidarı, işçisinden, işçinin emeğinden de vazgeçerek ülkenin zenginliklerini ve halkın ekonomik geleceğini belirsiz bir geleceğe doğru teslim etmiştir. AKP iktidarı ülkenin değerlerinden ve işçiden, emekten, hak ve özgürlüklerden vazgeçtikçe hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu iktidarı veren halkımızın da AKP`den vazgeçmesi yakındır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false