Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Havutça, AB Gıdadan şikayetçi

CHP Milletvekili Havutça, AB Gıdadan şikayetçi

Bandırmada Bandırma Eti Maden İşletmeleri fabrikalarında incelemelerde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça....

Bandırma`da Bandırma Eti Maden İşletmeleri fabrikalarında incelemelerde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM KİT Komisyonu ile Çevre ve Enerji komisyonunun CHP`li üyeleri TBMM`de yaptıkları basın toplantısında Unakıtan Ailesi`nin önemli çevresel riskler yaratan faaliyetlerde bulunduğu bildirildi.
CHP heyeti, iş gücü uyumu hiç düşünülmeden yapılan özelleştirmelerin işçi kıyımına dönüştüğü, başta bor madenleri olmak üzere enerji ve madencilik sektöründe taşeronlaşma derhal durdurulması gerektiği dile getirdi.
Havutça, AKP`li Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan`ın ailesine ait şirket nedeniyle kireç taşı alınamadığı ve kireç taşı alınamaması dolayısıyla fabrika atıklarının birkaç aydır arıtılamadığı bu durumun önemli çevresel riskler taşımasının son derece önemli olduğunu ve bu konuyu takibe aldığını anlattı.
TBMM`nin Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), Çevre ve Enerji komisyonlarında görevli CHP Milletvekille-rinden Ali Sarıbaş (Çanakkale), Serdar Soydan (Çanakkale), Kamer Genç (Tunceli), Haydar Akar (Kocaeli), Mehmet Şeker (Gaziantep), Turgay Develi (Adana), Hasan Ören (Manisa), Aykut Erdoğdu (İstanbul) ve Namık Havutça`dan (Balıkesir) oluşan heyet Balıkesir ve Çanakkale illerindeki kömür ve bor madenleriyle ilgili çalışmalar kapsamında sahalarda yaptıkları incelemeler hakkında bilgi verdiler.
Basına bilgi veren İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Eti Madene ait fabrikaların arıtma tesislerinde kullanılan kireç ihalesini kazanan Unakıtan ailesine ait AB Gıda Şirketiyle yaşanan sorunlar nedeniyle kireç taşı alınamadığı ve kireç taşı alınamaması dolayısıyla fabrika atıklarının birkaç aydır arıtılamadığı bu durumun önemli çevresel riskler yarattığını söyledi. Bor madenlerini özelleştirmek üzere yola çıkan AKP iktidarının toplumsal muhalefetin tepkisi sonucunda özelleştirmeyi taşeronlaşmaya çevirdiğini ve bu durumun kısmi özelleştirme niteliği taşıdığını vurgulayan Erdoğdu, "Enerji ve madencilik alanında yapılan özelleştirme sürecinin karanlık ve şaibeli olarak yürütüldüğü özelleştirmelerin amacının ilan edildiği gibi rekabetin, istihdamın hizmet kalitesinin artırılması ve fiyatların düşürülmesi olmadığı gerçek amacın kamu varlıklarının el değiştirmesi ve bütçeye kaynak aktarılmasıdır" dedi.
Havutça, AB gıdadan şikayetçi
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Eti Madene ait fabrikaların arıtma tesislerinde kullanılan kireç ihalesini kazanan Unakıtan ailesine ait AB Gıda Şirketiyle yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıyacağını söyledi. Havutça, AKP`li eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`ın ailesine ait şirket nedeniyle kireç taşı alınamadığı ve kireç taşı alınamaması dolayısıyla fabrika atıklarının birkaç aydır arıtılamadığı bu durumun önemli çevresel riskler taşımasının son derece önemli olduğunu ve bu konuyu takibe aldığını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli