Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Havutça: Halk herkesi kucaklayan yönetimi özledi”

CHP Milletvekili Havutça:  Halk herkesi kucaklayan yönetimi özledi”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Sivas Katliamı'nın 21. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Sivas Katliamı'nın 21. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında; Bölen, ötekileştiren, ayrıştıran politikalardan, nefret dilinden halkın artık usandığı ifadelerine yer veren CHP Milletvekili Havutça, Halk herkesi kucaklayan bir yönetimi özledi” diye konuştu.
Madımak'ta yaşananların insanlık dışı bir katliam olduğunu belirten Havutça, 2 Temmuz 1993, tarihin karanlık günlerinden biridir. İnsanlarımızı, canlarımızı katledenler, insanlık suçu işlemiş, bu ülkenin insanlarının barış ve kardeşlik duygularına nefret tohumlarını ekmek gibi gafilce bir insanlık dışı bir eyleme girişmişlerdir. Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, özgürlüğe, barışa, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan en acımasız saldırılardan biridir. Ne yazık ki Madımak katliamı ile henüz yüzleşilmedi. Karanlık aydınlatılmadı. Katliamın siyasi sorumluları, organizatörleri adaletin karşısına çıkarılmadı” dedi.
Havutça, bölen, ötekileştiren, ayrıştıran politikalardan, nefret dilinden halkın artık usandığını belirterek, Halkın beklentisi, halkın özlemi;  herkesi kucaklayan bir dil, öfke ve şiddet dili kullanmayan, demokratik, laik, herkesi kucaklayan, halkın sorunlarını ayrıştırmadan çözmek üzerine inşa edilmiş bir politikadır. Halk herkesi kucaklayan bir yönetimi özledi” diye konuştu.
Havutça, Türkiye'nin farklı ulus ve milliyetlerden, farklı inançlardan oluşan bir ülke olduğunu, asırlardır kardeşçe barış içerisinde bir arada yaşayan insanların bu zenginliği asırlarca sürdüreceklerine inandığını kaydetti. 
Havutça, laik, demokratik, insan hak ve özgürlüklerin hukuk güvencesinde olduğu, hiç kimsenin kaygı duymadığı bir Türkiye Cumhuriyeti'ni ayrışma sürecine sokan tüm bu politikalara karşı kararlı mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek,   Sivas'ta yitirdiğimiz canları saygıyla anıyor, canlarımıza kıyan insanlık suçlularını bir kez daha lanetliyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli