Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Havutça: AKPnin 20 kuruşluk mektubu sahipsiz kaldı

CHP Milletvekili Havutça: AKPnin 20 kuruşluk mektubu sahipsiz kaldı

Bandırmada AK Partinin propaganda broşürleri PTT aracılığıyla vatandaşlara 1 lira 10 kuruş yerine 20 kuruşa ulaştırılmasını AKPnin eli vatandaşın cebinde. PTTnin kasasında. Devletin Hazinesinde diyen ve konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesi

Bandırma`da AK Partinin propaganda broşürleri PTT aracılığıyla vatandaşlara 1 lira 10 kuruş yerine 20 kuruşa ulaştırılmasını "AKP`nin eli vatandaşın cebinde. PTT`nin kasasında. Devletin Hazinesinde" diyen ve konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP Bandırma İlçe teşkilatının "İradene sahip çık" diye dağıttığı Recep Tayyip Erdoğan`ın da broşürünün bulunduğu mektuba sahip çıkamadığını söyledi.
Havutça, "İradene sahip çık diyerek gençlikten oy isteyeceksin, sonra da biz bu mektubu postaya vermedik diye yaptığın işin arkasında durmayacaksın. Mektupla iradesine sahip olmasını istediğin gence mektuba sahip çıkamadığını nasıl anlatacaksın? Mektubu siz kendi elinizle vermediniz ise postaya kim verdi? Balıkesir il teşkilatıyla bir bağınız yok mu? Yoksa siz AKP yöneticileri değil misiniz? Sizler hangi partinin mensubusunuz? diye konuştu.  
Havutça, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesindeki "Balıkesir`in Bandırma ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi`nin propaganda broşürleri PTT aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılmaktadır" ifadesinden Bandırmalı AKP`li yöneticilerin ne anladıklarını açıklamalarını istedi.
Havutça, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
"AKP Bandırma yöneticilerine sormak gerekir. Bu cümleden ne anlamışlardır? Diğer yandan önergemin 2. sorusundaki "Balıkesir PTT Şubesi" onlar için ne ifade etmektedir? AKP İlçe Başkanlığı basına yapılan açıklamayı ve soru önergemi daha dikkatli, özenli ve art niyet taşımadan ya da savunma mekanizmalarını çalıştırmaya başlamadan daha objektif okuyabilselerdi, mektupların Bandırma`dan dolayısıyla Bandırma AKP İlçe Başkanlığı`ndan değil Bandırma`daki vatandaşlara posta yoluyla gönderildiğini anlayabilirler, hep yaptıkları gibi talihsiz açıklamalarına bir yenilerini eklemiş olmazlardı. Özensiz yaptıkları bu girişim doğal olarak ilçe teşkilatı yöneticilerini yanlışa sürüklemiş, ortada olmayan bir iddia yaratarak ve yarattıkları iddianın arkasına sığınarak daha da batağa saplanmışlardır. AKP Bandırma İlçe Teşkilatı olarak `Partimizin Bandırma postanesinden hiçbir şahıs ve kuruma gönderdiği seçim propaganda malzemesi bulunmamaktadır` diyerek ortada olmayan bir iddiayı varmış gibi kamuoyunu kandırmaya yönelmek beyhude bir uğraştan öte bir şey değildir. AKP Bandırma yöneticileri manipülasyon yapmaya, yanlışı yanlışla düzeltmeye, halkın kafasını karıştırma uğraşılarına devam ede dursunlar. Her şey ortada, olup biteni görmezden gelip, kafalarını kuma gömen bu zihniyet sahiplerine önce 30 Mart, sonrasında da genel seçimlerde gereken cevap halkımız tarafından sandıklarda verilecektir."  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli