Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili H. Ahmet Gümüş köy gezilerini sürdürüyor

CHP Milletvekili H. Ahmet Gümüş köy gezilerini sürdürüyor

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, geçtiğimiz gün Kepsut Mehmetler Köyünü ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, geçtiğimiz gün Kepsut Mehmetler Köyü`nü ziyaret etti.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TBMM`nin tatile girmesiyle birlikte başladığı seçim bölgesindeki ziyaretlerinde Kepsut-Mehmetler Köy halkını dinledi.
Balıkesir`in köylerine giderek, köylülerin sorunlarını dinleyerek giderilmesi için yetkililerle görüşmeler yapan Gümüş, son olarak Kepsut`a bağlı Mehmetler Köyü`nü ziyaret edip, sorunları yerinde dinledi. "Mehmetler Köyü`nde 460 dönüm 2/B arazisinin olduğunu öğrenen Milletvekili Gümüş, "Atalarınızdan kalan, sizin kullandığınız arazileri 2/B kapsamında size para ile satacaklar. CHP iktidar olsaydı, arazilerinizi size süresiz kullanma hakkı verecekti. Burada arazinin dönümü 320 lira. Satsan kimse almaz. 2/B kapsamında 49 yıllığına kiralama daha cazip. Kazdağı`nda tapulu araziyi orman alanı diye Maliye sahibinden aldı, tekrar başkasına sattı, ya da kiraladı. 2/B uygulamaları çok kişiyi mağdur etti, etmeye de devam edecek" dedi.
Gümüş, köylülerle sohbetinde Balıkesir`in Büyükşehir olması halinde arazilerin Büyükşehir`e geçeceğini de hatırlatarak şunları söyledi: "Köydeki ahırlar Köyden 500 metre uzağa taşınacak. Köylüye emlak vergisi gelecek. Su paralı olacak. Ev yaparken zemin etüdü şartı aranacak. Sonuçta, Büyükşehir, Köylüye masraf getirecek." dedi.
Köylülerden bir süre önce köy suyuna kanalizasyonun karıştığını öğrenen Gümüş, köy halkı yaptığı konuşmada, bu sorunu kendi gayretleriyle gündeme getirdiklerini, sorunun basında yer almasının ardından giderildiğini Gümüş`le paylaştı.
Köyde bazı evlerde Türk Telekom`a ait telefonların çalışmadığını, ayrıca cep telefonlarının çekmediğini, suyun da sık sık kesildiğini söyleyen köy halkı,  Gümüş`ten konu ile ilgili kendilerine yardımcı olması istendi.
Köylüler, diğer yandan Mehmetler Köyü`ndeki Köylüler, Köyde birçok telefonun çalışmadığını, acil bir durum halinde iletişim kuramayacaklarını, arızayı Türk Telekom`a bildirmelerine rağmen arızanın giderilmediğini belirttiler. Arızanın giderilmemesinden ötürü telefonların çalışmadığını, buna karşın Türk Telekom`un her ay para aldığını ifade eden Köylüler, bu konuda Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş`ten yardımcı olmasını istediler.
Telefonların çalışması halinde köyde internetin de kullanılacağını belirten Köylüler, bu konuda hemen harekete geçilmesini talep ettiler.
Köyde, bankalardan kredi alan, ancak ödeyemeyen çok sayıda kişinin hacizlik olduğunu ifade eden köylüler, "Seçim öncesi 9 bin liraya satılan inekler, şimdi 2 - 3 bin liraya zor satılıyor. Köylünün sütü, hayvanı, sebzesi, meyvesi para etmiyor" diye konuştular.
İsaealan Köyü`nde bir maden işletmesinin maden yıkamada kullanılan suyu dereye bıraktığını iddia eden Köylüler, "Kirlenen derede balık yaşamıyor, hayvanlar dahi dereden su içmiyor. Maden tesisine arıtma tesisi kurulmalı" dediler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false