Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Gümüş, Tarım Politikalarını Eleştirdi

CHP Milletvekili Gümüş, Tarım Politikalarını Eleştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, partisinin Bandırma ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, Artık pirinç, zeytin dışında pamuk, pancar gibi geleneksel tarım ürünlerinin üretimi neredeyse bitmiş durumda.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, hükümetin tarım ve hayvancılık politikasını eleştirdi.
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, partisinin Bandırma ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, "Artık pirinç, zeytin dışında pamuk, pancar gibi geleneksel tarım ürünlerinin üretimi neredeyse bitmiş durumda. Çiftçiler hayvancılığa yönelik tarıma yönelmiş durumda. Çiftçi geçmişte ürettiği bir litre süt ile 10 kilogram yem alabiliyordu. Şimdi 10 litre süte 1 kilogram yem alamıyorlar. Bugün 25 kilogram ağırlığındaki bir balya samanın 12 TL civarında satıldığını biliyoruz. Neredeyse bir balya saman fiyatı, hemen hemen aynı ağırlıktaki buğday fiyatına eşit duruma gelmiş durumda. yani hayvancılık yapan çiftçilerin durumu da ortada" diye konuştu.
Milletvekili Gümüş, hayvancılık ve besiciliğin hükümet tarafından verilen krediler ile desteklenmeye çalışıldığını söyleyerek, "Büyük ve küçük üreticiye aynı destek verilmemeli. Sonra doktor, avukat, müteahhit ve hatta sanatçılar besi çiftliği kuruyor. Böyle kurulan çiftliklerden bazıları zarar ettikleri için satışa çıkmış durumda. Krediler de uzmanına verilmeli. Direkt olarak ülkeye getirilen karkas et yada kasaplık danalar, içerideki üreticiyi, hatta ithal edenleri de etkiliyor. Bu şuna benzer; elinizde bir hasta var, doktor ilacını vermiş, bu ilaçları zamanında alırsa iyileşir ancak aynı ilacın hepsini bir defada içerse hayatını kurtaracak olan ilaç onu öldürür" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli