Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Gümüş Manyasta

CHP Milletvekili Gümüş Manyasta

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Manyas ve bağlı beldeleri ziyaret ederek partisinin politikalarını anlattı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Manyas ve bağlı beldeleri ziyaret ederek partisinin politikalarını anlattı.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, CHP Genel Merkezi tarafından görevlen dirildiği Bursa İli ve İznik İlçelerini kapsayan çalışmalarına Manyas ve Beldeleri ile devam etti.
CHP Milletvekili Gümüş, Manyas`ta CHP İlçe Örgütü ile birlikte yaptığı kahvehane toplantısından sonra Salur ve Kızıksa Beldeleri`nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Gümüş, Manyas`ta "Gezi Parkı" olaylarını anlattı.
CHP Milletvekili Gümüş, konuyla ilgili şöyle konuştu: "İki haftadır ülkemiz olağandışı günler geçiriyor. İstanbul`da Gezi Parkı`nın yıkılarak Topçu Kışlası inşa edilmesine karşı çıkan gezi Parkı eylemcilerine olağandışı sertlikle müdahale edilmesi üzerine protestolar ülke geneline yayılmış ve çevreci bir içerikten temel insan hak ve özgürlükleri meselesi haline gelmiştir. Ne yazık ki iki hafta boyunca AKP iktidarı krizi yönetmek yerine derinleştirmiş ve ortamı germiştir. Bu süre içerisinde can kayıpları yaşanmış ve çok sayıda yurttaşımız da yaralanmıştır. Bu ağır tablodan, toplumu ayrıştırıcı söylemleri ile ortamı geren siyasi iktidar sorumludur. Hükümet olmak; sadece normal zamanlarla değil kriz dönemleri ile de yüzleşebilecek beceri, öngörü ve sağduyu gerektirir.
Gümüş: "AKP Totaliter parti haline geldi"
Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik bir hukuk devletidir. Güçler ayrılığı ilkesini hiçe sayar biçimde tüm gücü elinde toplama çabaları bir siyasi partiyi totaliter bir parti haline getirir. Ülkemizin birçok sorunu çözüm beklerken, hükümet işi gücü bırakıp parkına sahip çıkan çevrecilerle bir iktidar mücadelesine girmiştir.
 Gümüş: "Çiftçimiz bitti, özel tarım tekelleri oluştu"
Tarım ve hayvancılık politikaları çiftçiyi bitirme noktasındadır. Küçük üretici üretim yapamaz hale gelirken tarımda ve hayvancılıkta kaliteyi düşüren tekeller oluşmaktadır.
Gümüş: "Mekanizma yanlış işliyor"
Devlet kadrolarına yapılan atamalardan üniversite giriş sınavlarına, yargıya müdahalelerinden rektör atamalarına kadar her konuda güvenilirliği sorgulanan bir iktidar şimdi "Gezi Parkı yıkılıp Topçu Kışlası inşa edilsin mi?" diye referanduma gidelim diyor. Hükümet artık yargıya müdahale etmeyi, devlet yetkilileri ağzıyla hatalı bilgiler yaymayı ve toplumu ayrıştırmaya değil birleştirmeye dönük söylemlerde bulunmayı bir seçenek olarak gündemine almalıdır. Devlet aklı ve sorumluluğu bunu gerektirir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli