Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Gümüş köy gezilerini arttırdı

CHP Milletvekili Gümüş köy gezilerini arttırdı

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Sındırgı Merkez ve Köylerindeki programını bitirdikten sonra Kepsut CHP İlçe Örgütü ile Kepsut Köylerine geçti.

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Sındırgı Merkez ve Köyleri`ndeki programını bitirdikten sonra Kepsut CHP İlçe Örgütü ile Kepsut Köylerine geçti.
Kepsut`a bağlı Beyköy ve Akçaköy`de köy sakinlerine çok sayıda noktada seslenen CHP Milletvekili Gümüş, köylerin son 10 yılda yaşadığı ekonomik çöküşün iyice derinleştiğini, halkın giderek çaresizliğe itildiğini ifade etti.
Gümüş: "Mademki köyleri bitirmek istiyorsunuz, o zaman kent merkezindeki işsizliği azaltın"
Dolaştığı köylerde, hükümete seslenen Gümüş, "Tarımı bitirdin, hayvancılığı çıkmaz sokak hale soktun, bari bu insanlara yeni iş imkanları bırak. Tarımdan, hayvancılıktan kazanamayan, icra memurunun eline düşen köylümüz ne yapacak? Eğer hükümetin bu başarısız tarım politikalarından niyeti küçük çiftçiyi bitirerek tarımdan uzaklaştırmaksa bu insanlar işsiz, güçsüz ne yapacaklar?" sorularını sordu.
Gümüş, gittiği köylerde yaptığı konuşmalarında şu konulara değindi:
"Eğer bütün bu dengesiz tarım politikalarından hedeflenen; küçük çiftçiyi bitirerek tarım arazilerinde ölçeği büyütmekse yapılan zalimlik değil midir?
Eğer yapılanlardan amaç arazilerde ölçek büyütmekse tarımda yaşananlar hükümetin iflas eden tarım politikaları ve sosyal devlet anlayışı değil midir?"
Gümüş: "Balıkesir`deki köyler geçmişi özler hale getirildi"
"AKP yönetimi Balıkesir`e yatırımları ile övünüyor. Biz ise onlara Balıkesir kırsalının gerçeğini gösteriyoruz. Balıkesir kırsalı sizin politikalarınız yüzünden mutsuz ve ümitsiz vatandaşlarla dolmuştur. Balıkesir Köyleri`nde insanlar geçmişi aramaktadırlar. Geçmiş günler bugünden daha verimli ve kazançlı günlerdi demektedirler. Balıkesir kırsalı Balıkesir`de tarımda gerileme yaşanmaktadır demektedir. İnsanları görmeyen gelişme, insanları unutan bir ekonomi ancak gerileyen bir ülkenin görüntüsünü oluşturabilir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı