Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Gümüş: Etek giyen kız öğrenciler disipline verildi

CHP Milletvekili Gümüş: Etek giyen kız öğrenciler disipline verildi

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıya iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Balıkesir Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesinde bir grup kız öğrencinin etek giydiği için disipline verilmesi olayını gündem

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`ya iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Balıkesir  Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi`nde bir grup kız öğrencinin etek giydiği için disipline verilmesi olayını gündeme getirdi.
Gümüş: "Tesettüre gelince serbest"
Balıkesir Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi`nde velilerin çocuklarının disipline verilmesine sert tepki gösterdiğini dile getiren Gümüş, konuya ilişkin sert açıklama yaptı.
CHP Milletvekili Gümüş, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`ya gönderdiği soru önergesinde şu soruları dile getirdi: "Söz konusu okulun bu uygulamasını doğru buluyor musunuz? Söz konusu okulun uygulaması serbest kıyafet uygulamasına aykırı değil midir? Konuya ilişkin soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın, öğrencilerin etek giymesinin sakıncalı olduğuna dair bir yaklaşımı var mıdır? Bu tür yaklaşımları çağ dışı buluyor musunuz? 2013 / 5125 karar sayılı yönetmeliğinizde okul yönetimlerinin kıyafetlerde belli kurallara gitmek için velilerin yarısından fazlasının onayını almak zorunda olduğu ifade edilmektedir. Söz konusu uygulamada bu kural uygulanmış mıdır? Şayet uygulanmadı ise, okul yönetimine, yönetmeliğe aykırı hareket etmekten dolayı ceza verilecek midir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı