Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Milletvekili Gümüş: Halen görüşülen İş Sağlığı ve Güvenliği yasasında erteleme henüz gerçekleşmedi ki

CHP Milletvekili Gümüş:  Halen görüşülen İş Sağlığı ve Güvenliği yasasında erteleme henüz gerçekleşmedi ki

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve arkadaşlarının verdiği, torba kanun teklifi içinde yer alan ve 478 sıra sayılı,

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, "Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve arkadaşlarının verdiği, torba kanun teklifi içinde yer alan ve 478 sıra sayılı, TBMM`de görüşmeleri devam eden yasa teklifi ile 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası`nın, 2013 ve 2014 Temmuz aylarında uygulamasının genişletilmesine ilişkin hükümlerinin ertelenmesi istenmektedir" dedi.
Yani yasa henüz çıkmamıştır ve görüşülmektedir. Erteleme henüz gerçekleşmemiştir açıklamasında bulunan CHP Milletvekili Gümüş, "24 Haziran 2013 günü, 18. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı`nda, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü, yaptığı sunumda, söz konusu ertelemenin yapıldığını belirtmiştir" şeklinde konuştu.
Gümüş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`e şu soruları yöneltti: "TBMM`de söz konusu yasa teklifinin görüşmeleri henüz tamamlanmamış, yasa çıkmamış, Cumhurbaşkanlığı`nca onaylanmamıştır. Resmi Gazete`de yayımlanıp, yürürlüğe girmemiştir. Yasalaşma süreci henüz sona ermemiş böylesine önemli bir düzenleme ile ilgili TBMM`nin nasıl bir irade göstereceği İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü tarafından önceden nasıl bilinmektedir? TBMM, gelen bu tür tekliflerin tasdik makamı mıdır? Bürokrasi TBMM`nin üstünde yetkilere mi sahiptir? Bir yıl öncesinden, söz konusu 6331 sayılı yasa yürürlüğe girerken, uygulamada ciddi sorunların doğacağı bilinmemekte miydi? Bu yasanın uygulanmasından doğacak sorunlar öngörülememiş midir? Bu uygulamada görülen sıkıntılarla ilgili araştırma ya da soruşturma yapılmış mıdır? Yasayı çıkarıp uygulayamamayı bir yönetim zaafiyeti olarak değerlendiriyor musunuz? Hükümetiniz, yasayı çıkartıp uygulayamama ve erteleme konusunda bir özeleştiri yapma gereği duymakta mıdır?"



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false