Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHP Milletvekili, gazetecilerin kongresinde konuştu

CHP Milletvekili, gazetecilerin kongresinde konuştu

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneğinin olağan genel kuruluna katıldı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği`nin olağan genel kuruluna katıldı.
Kongrede, bir konuşma yapan Gümüş, Dünya ve Türkiye gündemine ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.
Balıkesir Milletvekili Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği`nin Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada demokraside gerilemeler yaşandığını öne sürdü.
Gümüş, "Türkiye`de 10 senede yükselen terör geri adım atma kararı alıyor ve hükümet bu konuda radikal adımlar atıyor. Hemen ardından dünyadan Filistin Devleti kurulmalıdır diye açıklamalar geliyor. Bunların ardından çıkacak olan nedir? dikkat edelim. Katmerlenmiş sorunlar, bunlar birden çözüm yoluna girmeye başlarsa ardından ne gelecek diye düşünürüz" dedi.
Gümüş: "Ortadoğu`da bulunan ABD güçleri uzak doğu`ya gidecek"
Dünya ekonomisi ve siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Milletvekili Gümüş, "Çin`in ekonomi paritesi ve satın alma gücü olarak Amerika`yı geçtiğini söyleyenler var. Yakında, Ortadoğu`da bulunan Amerikan güçleri Uzakdoğu`ya doğru gidecek. Ekonomik işbirlikleri Çin`in etrafında gelişiyor, siyasi ve askeri işbirlikleri de ABD`nin etrafında gelişiyor. Ortadoğu`daki güçler çekildiği zaman Ortadoğu yeniden şekil almak zorunda kalacak. Bu değişiklikler sonunda Kuzey Irak`ta bulunan petrol rezervlerinin kontrolü gerekecektir. Dünyanın aklı, gücü, niyeti petrollerin kontrol edilmesidir" diyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false