Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Fatih Projesinde endişeli

CHP Milletvekili Fatih Projesinde endişeli

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Fatih Projesi'nin başarısız öğrenciyi dışladığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Fatih Projesi'nin başarısız öğrenciyi dışladığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
Havutça, derslerinde başarısız olan öğrencilere Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtılmaması iddialarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu. Balıkesir'de bulunan okullarda eğitim gören 9'uncu sınıf öğrencilerine Şubat ve Mart aylarında tablet dağıtıldığını hatırlatan Havutça, bazı velilerin kendisine ulaşarak öğrencisinin başarısız olduğu için tablet verilmediğini söylediğini belirtti.
Havutça, başarısız öğrencilerin Fatih Projesi'nde dışlandığını iddialarını Meclis'e taşıdı.
Bakan Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Havutça şu soruları yöneltti:
Fatih Projesi kapsamında Balıkesir'de bulunan okullarda eğitim gören 9'uncu sınıf öğrencilerine Şubat ve Mart aylarında tablet dağıtıldı. Buna göre; Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanması, okullarımızdaki teknolojinin iyileştirilmesi amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde derslerde etkin kullanımı için Balıkesir'in Bandırma ilçesinde dağıtılan tabletlerden alamayan öğrenci var mıdır? Bu öğrencilere neden tablet dağıtılmamıştır? Tablet dağıtılmayan öğrencilerin derslerinde başarısız olması durumunda öğrencilere tablet verilmediği doğru mudur? Bu yetki kimdedir? Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtım kriterleri içerisinde öğrencilerin başarı durumu ile ilgili bir kriter bulunmakta mıdır ki ders durumu iyi olmayan öğrencilere tablet verilmemektedir?”
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli