Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP Milletvekili, doktor açığı ile ulaşım sorununu sordu

CHP Milletvekili, doktor açığı ile ulaşım sorununu sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, devlet hastanelerindeki doktor açığı sorununu ile Balıkesirde turizmin gelişimi için ulaşım sorununu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, devlet hastanelerindeki doktor açığı sorununu ile Balıkesir`de turizmin gelişimi için ulaşım sorununu TBMM gündemine taşıdı.
Her iki konu hakkında bilgi almak üzere, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Meclise soru önergesi verdiğini belirten CHP Milletvekili Akova, önergesinde şu açıklamaya yer verdi:
"Ayvalık Devlet Hastanesi`nde yıllardır boş olan Kardiyoloji`nin yanı sıra Üroloji, İntaniye ve Cildiye branşlarında, vatandaşların uzman yokluğu nedeniyle hastalarını çevre ilçeler ve ildeki devlet ve özel hastanelere götürdüğü şikâyetleri tarafıma bildirilmiştir." Bu nedenlerle, şu sorularımın cevaplanmasını istiyorum:
1. Ayvalık Devlet Hastanesinde yıllardır boş olan uzman doktor kadrolarına ne zaman atama yapılacaktır?
2. Balıkesir Merkez ve ilçelerinde bulunan Devlet Hastanelerinde hangi branşlarda uzman doktor açığı bulunmaktadır?
3. İlçelerimizdeki Devlet Hastanelerinde uzman doktor açığını kapatmak için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?
Akova`dan 2. soru önergesi Ulaştırma Bakanına
CHP Balıkesir Milletvekili A. Nedret Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için de Meclise soru önergesi verdi.
Akova, "Balıkesir, deniz turizmi dışında ilimizin sahip olduğu alternatif turizm imkânları termal turizm, doğa turizmi ve dalış turizmidir. Sınırlarımız içerisinde yer alan Kaz Dağları ve Manyas Kuş Cenneti de önemli turizm potansiyeline sahip milli parklardır. Yüksek turizm potansiyeli taşıyan Balıkesir`de, Ayvalık, Edremit, Erdek, Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde toplam 17 adet mavi bayraklı plaj ve Ayvalık`ta 1 adet mavi bayraklı marina bulunmaktadır. Termal turizm imkânı Balıkesir`in birçok ilçesinde bulunmaktadır. Türkiye`de bulunan 34 adet Turizm Bakanlığı onaylı termal tesisin 5`i Balıkesir`dedir. Balıkesir, belediye belgeli tesislerde geceleyen yerli turist sayısında Türkiye`de birinci sırada olmakla birlikte, yabancı turist sayısında oldukça geridedir" dedi.
Akova, soru önergesinde şu soruların cevaplarını istedi:
1.   Balıkesir bölgesinin turizm alanında en önemli sorunlarından birisi, turizm bölgelerine erişebilirlikteki sınırlılıktır. Ulaşım olanaklarının iyileştirilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?
2. Yabancı turistin ulaşım kolaylığı olmadığı için öncelikli olarak tercih etmediği bölgemizi, yabancı turistler için de çekici kılabilmek için bölgedeki havalimanlarının uluslararası uçuşlara açılması yerinde bir çözüm değil midir?
3. Balıkesir-Merkez Havalimanının uluslararası uçuşlara açılması için çalışmalarınız mevcut mudur?
4. Balıkesir`deki Havalimanının uluslararası uçuşlara açılabilmesi için gerekli olan yatırım miktarı ne kadardır?
5. Uluslararası havalimanı statüsü hangi özellikleri taşıyan havalimanlarına, hangi şartlarla verilmektedir? Bu şartları hangi havalimanlarımız taşımaktadır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false