Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHP Milletvekili camiden çalınan sancağın peşinde

CHP Milletvekili camiden çalınan sancağın peşinde

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Başbakanın Bigadiçte miting yaptığı tarihte Kasımpaşa Camisinden çalınan tarihi sancağın akıbetini sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Başbakanın Bigadiç`te miting yaptığı tarihte Kasımpaşa Camisi`nden çalınan tarihi sancağın akıbetini sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, İçişleri Bakanı Muammer Güler`e iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Başbakanın Bigadiç`te miting yaptığı 2 Mart 2013 tarihinde, Kasımpaşa Camisi`nden çalınan tarihi sancağın akıbetini sordu.
Balıkesir Milletvekili Gümüş, Meclis Başkanlığına sunduğu önergede şu ifade ve sorulara yer verdi:
"Balıkesir İli, Bigadiç İlçemizdeki vatandaşlarımızdan ve müftülükten alınan bilgiye göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Bigadiç`i ziyaret ettiği 2 Mart 2013 tarihinde, Bigadiç`in önemli tarihi yapılarından biri olan Kasımpaşa Camii`nde bir hırsızlık olayı gerçekleşmiştir. Söz konusu tarihte Bigadiç`te Başbakanın önünden geçtiği cami, Kanuni Sultan Süleyman`ın vezirlerinden Cezerizade Kasım Paşa tarafından 1549?da yaptırılmış tarihi bir camidir. İletilen bilgiye göre Başbakanın ziyaret günü gerçekleşen hırsızlık olayında caminin kapı kilidi kırılmış ve tarihi sancak çalınmıştır.
Bu bağlamda;
1. Kapı kilidinin kırılarak içeriye girildiği ve sancağın çalındığı konusundaki son bilgiler nelerdir?
2. İlçe Müftülüğünden, sancağın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Bigadiç`i ziyaret ettiği gün, sabah namazından sonra çalındığı bilgisi alınmıştır. Bu noktadan hareketle en az yüz yıldır yerinde duran sancağın bu tarihte çalınması ile Başbakanın ziyareti arasında bir ilişki kurulmakta mıdır?
3. Başbakanın ziyareti çerçevesinde günler önce başlayan güvenlik tedbirlerine rağmen böyle bir olayın yaşanması bir güvenlik zafiyeti değil midir? Söz konusu üzücü olayda ziyaret öncesinde güvenlikle görevli birimlerin bir zafiyeti tespit edilmiş midir?
4. Yol boyunca bulunan M.O.B.E.S.E. kameralarında olay görüntülerine erişilmiş midir? Şayet erişildiyse olay nasıl gerçekleşmiştir?
5. Hırsız ya da hırsızların kimliği tespit edilmiş midir? Hırsız ya da hırsızlar yakalanmış mıdır?
6. Tarihi sancağın akıbeti nedir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false