Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Seyit Onbaşının akrabasını ağırladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Seyit Onbaşının akrabasını ağırladı

CHP Havran Kadın Kolları TBMMde CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüşü ziyaret ettiler.

CHP Havran Kadın Kolları TBMM`de CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş`ü ziyaret ettiler.
CHP Havran Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelik ile birlikte TBMM`de bir araya gelen kadın kolları üyeleri CHP Balıkesir milletvekilleriyle birlikte yemek yediler. Daha sonra CHP Grup toplantısına katılan Havran`lı kadınlar CHP Grup Toplantı salonunda milletvekillerine bölgedeki sorunları dile getirdiler. Meryem Çelik bölge için önemli olan zeytincilik ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın 3 Nisan`da yayımladığı zeytincilik yönetmeliğindeki değişiklik hakkında bilgi istedi. Milletvekili Havutça 25 dönümden küçük zeytin sahalarının madencilik sektörüne açılmasının tehlikelerine değinerek, Danıştay`da yürütmenin durdurulması için dava açtığını söyledi. Yönetmeliğin Zeytincilik Kanununa ve Anayasa`ya aykırı olduğunu ifade eden Havutça, "Biz madenciliğe karşı değiliz. Gelecek kuşaklarımıza iş ve istihdam sağlayacak hiçbir yatırıma karşı değiliz. Ancak yatırım yapılırken, yeni bir iş olanağı sağlanırken gelecek kuşaklarımızın mirası doğal zenginliklere zarar verecek, insan sağlığını tehdit edecek oluşumların karşısında duruyoruz. Bu yönetmelik bölgemiz için emek kapısı olan zeytincilik sektörüne zara verecektir. Kimse sormadan danışmadan yasaya aykırı böyle bir uygulama kabul edilemez" dedi.
CHP Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Balıkesir`in doğal zenginliklerine dikkat çekerek, madencilik sektörüne karşı olmadıklarını ancak yapılan bütün çalışmaların doğaya, doğal zenginliklerimize zarar verilmeden yapılması gerektiğini vurguladı.
CHP Havran Kadın Kolları daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ile bir süre sohbet eden kadın kolları üyeleri bölgenin yaşamsal öneme sahip ve geçim kaynağı olan zeytin ve zeytinyağı hediye etti. Ziyarette Çanakkale Savaşı`nın simgesi olan Seyit Onbaşı`nın akrabası ile de bir süre sohbet etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli