Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Lideri, iş dünyası ile buluşuyor

CHP Lideri, iş dünyası ile buluşuyor

Balıkesire gelerek iş dünyası ile buluşacağı açıklanan CHP Lideri Kılıçdaroğlunun onuruna verilecek yemeğe, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği BESOBta davet edildi.

Balıkesir`e gelerek iş dünyası ile buluşacağı açıklanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu`nun onuruna verilecek yemeğe, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği BESOB`ta davet edildi. 
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ethem Semih Erdem, BESOB`a ziyarette bulunarak BESOB Başkanı Mesut Aşanel`e 28 Kasım`da Balıkesir`e gelerek, iş dünyası ile buluşacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun iştirak edeceği yemeğin davetiyesini verdiler.
BESOB`a yapılan ziyarette kısa bir açıklama yapan CHP Milletvekili H. Ahmet Gümüş, iktidarın icraatın başı olduğunu muhalefetin ise denetçilik görevi olduğunu söyledi.
Demokrasinin eleştiri üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Milletvekili Gümüş, CHP`nin kime oy verdiğine bakmaksızın iş dünyasının bütün aktörlerini Balıkesir`de kucaklamayı hedeflediğini söyledi. 
Gümüş "Ekonomideki sıkıntı cari açık sıkıntısı kronik hale geldi bu devam edeceğe benziyor. Dünyadaki bol para dönemi bitiyor. Piyasada olması gerekenden 27 kat daha fazla para var. Türkiye`ye her ay 3,5 milyar dolar sıcak para girmezse ekonominin çarkları dönmez. İşte ekonominin çarklarının bol para olmadan da dönebileceği bir sistem kurmak gerekiyor" dedi. 
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir`de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun da katılacağı iş dünyası ile toplantının 14 il`de yapıldığını, iş dünyasının sorunlarının dinlenmesi, istemlerinin TBMM`ye taşınması için 28 Kasım`da Kemal Kılıçdaroğlu`nun Balıkesir`de Asya Termal`de iş dünyası ile buluşacağını kaydetti. 
Başkan Mavuk, CHP Liderinin 28 Kasım`da bütün gününü Balıkesir`e ayırdığını, sabah 10`da özel uçak ile Balıkesir`e ineceğini ilk olarak Ticaret Borsası`nı ziyaret edeceğini, ardından Küçüksan`a, Ziraat Odası ve BESOB`a geleceğini, öğlen yemeğini ise Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada işçiler ile birlikte yiyeceğini söyledi. 
Aşanel: "Piyasa çok durgun"
BESOB Başkanı Mesut Aşanel, siyasetçilerden beklentilerinin bu olduğunu iş dünyası ile siyasetin iç içe olması gerektiğini belirtti. 
Başkan Aşanel "Sorunlarımız aktarmak ile bitmiyor. Ama piyasalar durgun. Biz bu sıkıntıların bir an evvel bitmesini istiyoruz. Birçok sorun sadece bu iktidar döneminden değil daha önceden geliyor. Ziyaretiniz için ve davetiniz için teşekkür ediyoruz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli