Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP lideri Bandırmadan birlik beraberlik mesajı verdi

CHP lideri Bandırmadan birlik beraberlik mesajı verdi

23.Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivaline katılmak üzere Bandırmaya gelen Kılıçdaroğlu, CHP İlçe Teşkilatı binasının açılışını yaptı. Partiye yeni katılanlara rozet taktı.

23.Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali`ne katılmak üzere Bandırma`ya gelen Kılıçdaroğlu, CHP İlçe Teşkilatı binasının açılışını yaptı. Partiye yeni katılanlara rozet taktı.
23. Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali`ne katılmak üzere Bandırma`ya gelen Kılıçdaroğlu, gece konakladığı otelden yaya olarak CHP İlçe Teşkilatı binasına geldi.

CHP ilçe teşkilatı binasının açılış kurdelasını Milletvekili Namık Havutça, Belediye başkanı Sedat Pekel ile birlikte kesen Kılıçdaroğlu, burada bir süre partililerle sohbet ettikten sonra İlçe Başkanı Metin Ok`tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Daha sonra partiye yeni katılan iki kişiye rozetlerini takan Kılıçdaroğlu, bir gazetecin, Susurluk Şeker Fabrikası`nın kapatılmasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine, ``Sadece Susurluk`ta değil Van Erciş`teki fabrikanın da kapandığını, Uşak Fabrikası`nın ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kapatacaksanız, köylüye bir alternatif sunmak zorundasınız. Ne ekmeli, ne biçmeli, nereden nasıl gelir elde etmeli. `Ben kapattım; ekonomiye katkısı oldu` diye düşünülüyorsa bu doğru değil. Bir fabrikayı kapatmak doğru değil. Çalıştırmak asıl olandır. Bir fabrikanın çalışmasından orada çalışan işçiler, ürün getiren köylüler, tohumcular, bir zincir gibi birçok kişi buradan yararlanıyor. Onun için dikkat etmek gerekiyor. Maalesef şeker fabrikalarının birçoğu kapandı. Bazıları özelleştirildi, özelleştirildikten sonra arsaları rant alanı olarak kullanılarak değerlendirilemedi. Önümüzdeki en ciddi sorun bu. Tarımda fabrika bağlamında özelleştirme çiftçinin hayat damarlarını koparıyor."
Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Sedat Pekel`e Kuş Cenneti`nin son durumunu soran Kılıçdaroğlu, "Buraya dikilen 40 bin söğüdün barınmaya elverişli duruma gelmesiyle sıkıntı ortadan kalktı. 266 türden 3 milyon kuş yeniden barındırılıyor" cevabını alması üzerine, "Manyas Kuş Cenneti öteden beri bilinen ama yok mu ediliyor diye endişe edilen bir yerdi. O endişenin ortadan kalkması sevindirici" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu