Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP; KAMİL SAKA DEDİ

CHP; KAMİL SAKA DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edremit Belediye Başkan adayını belirlemek için Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile üye bazında yapılan ön seçimde, 4795 üyeden oy kullanan toplam 3211 oydan 997sini

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edremit Belediye Başkan adayını belirlemek için Şükrü Tunar Kültür Merkezi`nde gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile üye bazında yapılan ön seçimde, 4795 üyeden oy kullanan toplam 3211 oydan 997`sini alan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP`den Edremit Belediye Başkan adayı oldu.
Güre Beldesinde 5 dönem 25 yıldır CHP`den Belediye Başkanı olarak görev yapan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit ilçesi belediye başkanlığı için başvuruda bulunan 11 aday adayı arasında yapılan "Ön Seçimde" aldığı 997 oy ile ilk sırada çıkarak Edremit Belediye Başkan adayı oldu.
Sandıktan çıkan sonuçların ardından tebrikleri kabul eden ve partililerin büyük sevgi seli ve ilgisiyle karşılaşan CHP`li Belediye Başkan adayı Kamil Saka, "Güzel bir seçim oldu, üyelerimiz beni uygun gördü, herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
"Bana güvenen, inanan, sahip çıkan tüm CHP`li kardeşlerime teşekkür ederim. Onların bana gösterdikleri güveni, boşa çıkarmayacağını ve 30 Mart 2013 günü akşamı Edremit Belediyesini hep beraber kazanacağız" diyerek iddialı konuşan CHP`nin Edremit Belediye Başkan adayı Kamil Saka, yarışa katılan diğer arkadaşlarına da teşekkür etti.
Saka, "Edremit`i alacağız, başka çaresi yok. Ben her zaman söylediğim gibi esas mücadele 7 Ekim 2013 sabahı başlayacak ve 30 Mart 2014 akşamı sona erecektir." dedi.
Toplu olarak açıklanan sonuçlara göre CHP`de kayıtlı 4795 üyeden Ön Seçimde toplam 3211 oy kullanıldı. 70 oy geçersiz sayıldı ve geçerli sayılan 3141 oydan en fazla oy alıp CHP`nin Edremit Belediye Başkan adayı olan Kamil Saka, çalışmalara zaman kaybetmeksizin başlayacaklarını bildirdi.
Ön seçimi, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, yakından takip ederken, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu CHP Genel Merkezinden görevli olarak katıldılar.
Seçim sonuçlarını açıklamadan önce, seçime katılan başkan adaylarını kutlayıp, tebrik edip, tavsiyelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, "Edremit`te örnek bir ön seçim yaptık. Siyaset demokratik bir yarıştır ve uzun bir yoldur başarılar diliyorum." dedi. 
CHP`nin gerçekleştirdiği `Ön Seçimde` 11 aday arasındaki oy dağılımı: Kamil Saka 997, Hasan Arslan 912, Hasan Özpolat 594, Mehmet Semerci 372, Cahit İnceoğlu 142, Metin Tuncer 57, Adnan İnci 32, Kamil Gülbey 21, Selahattin Yay 9, Sunay İşbuğa 6 ve Ali Akbaba 4 oy.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false