Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit: Çiftçi kan ağlıyor

CHP İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit: Çiftçi kan ağlıyor

CHP Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi, Bandırmada, partisinin düzenlediği basın toplantısında, İsmet Koçyiğit, AKPnin basından sorumlu Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Ataşın, kendisine yönelttiği eleştirileri yanıtladı.

CHP Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi, Bandırma`da, partisinin düzenlediği basın toplantısında, İsmet Koçyiğit, AKP`nin basından sorumlu Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Ataş`ın, kendisine yönelttiği eleştirileri yanıtladı.
Yıllardır çiftçiliğin içinde olduğuna dikkati çeken Koçyiğit, şu değerlendirmede bulundu:
"Yakup Ataş, çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu söylüyor ama toprağın içinde değil. O ancak limanda görev yaptığı gümrük müşâvirliğini bilir. Şu anda ülke geneline yüzde 65 oranındaki çiftçinin arazisi, 50 dönümün altında. Bu çiftçilerin hepsi, perişan durumda, geçimlerini zor sağlıyor.Toprak Mahsulleri Ofisi( TMO) tarafından, ekmeklik buğdayın kilosunun alımına 55 kuruştan başlandı. Bu fiyat şu anda 57 kuruşa yükseldi. Ancak TMO, alımlar sırasında yeni bir kıstas olarak buğdayın direnç gücünün zayıflığını ortaya koyunca, buğday alım fiyatları iyice düşüyor. Dün, TMO, Bandırma`da, bir kile buğday alımı bile gerçekleştiremedi."
TMO`nin, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bazı merkezi köylerde alım merkezleri açması gerektiğine işaret eden Koçyiğit, "Bu gidişle çiftçi, bugünlerini bile arayacak ve daha da yoksullaşacak" dedi.
CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok da, toplantıda yaptığı konuşmada, Yakup Ataş`ın, hiç bilmediği çiftçilik konusunda konuşmasını yadırgadığını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
"10 yıllık AKP iktidarında çiftçinin geldiği perişan durumu iyi görmek gerekiyor. Çiftçi, ailesinin geçimini bile zor sağlıyor. Çiftçinin, artık bir küçük altın alacak gücü bile kalmadı. Bırakın küçük altını, cebinde çay içecek parası  bulunmadığından, köyündeki kahveye bile gidemiyor. Köylü, parasızlık nedeniyle Bandırma`ya da gelemiyor. Bu durum, Bandırma esnafını da olumsuz etkiliyor. Kentimizi her yeri, hava parasına devredilmeye hazır boş dükkânlarla dolu."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli