Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP İGM Üyesi Koçyiğit: AKPli Yıldız doğruları söylemiyor

CHP İGM Üyesi Koçyiğit: AKPli Yıldız doğruları söylemiyor

CHP Bandırma İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit, son günlerde Bandırma gündemini meşgul eden açılacak Mikro Kredi Şubesi hakkında bir basın bildirisi yolladı, o açıklamayı aynen yayımlıyoruz:

CHP Bandırma İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit, son günlerde Bandırma gündemini meşgul eden açılacak Mikro Kredi Şubesi hakkında bir basın bildirisi yolladı, o açıklamayı aynen yayımlıyoruz:
Mikro Kredi Gerçeği ve Bandırma Şubesi:
 29.12.2011 günü mikro kredi Bursa Bölge Müdürü Zeynep Akçay Balıkesir Şube Müdürü Ebru Özalp ve Hanımeller Emeği Pazarı Başkanı Nüket Çatık ile birlikte Bandırma Kaymakamı Ali Mantı`yı ziyaret ederek mikro kredi hakkında bilgi verilerek açılacak şube için yer talebinde bulunulmuştur. Sayın Kaymakam, konuya olumlu bakarak hükümet konağı restorasyonu bitişiğinde olur demiştir. Sayın kaymakamıma bir kere daha teşekkür ediyorum.
Bölge Müdürü Zeynep Akçam`ın talebi üzerine Belediye Başkanımız Sedat Pekel`i makamında ziyaret ederek görüşmelerde bulunduk ve faaliyet gösterecek şubesi ile dayanışma sözü aldık.
2011/2012 yılı bütçe görüşmelerinde Balıkesir Şube Müdürü Ebru Özalp il genel meclisine gelerek mikro kredi konusunda sunum yapmıştır, bende iki kez söz alarak konu hakkında görüşlerimi belirttim tüm meclis şahittir. Mikro Krediyi desteklediğimi güzel bir iş yapıldığını balık vermeyelim balığı tutmasını öğretelim bir benzetmesi ile Ebru müdürümüz ile mikro kredinin  bir şubesini Bandırma`ya açacağımızı çalışma yaptığımı hanımeller emeği pazarı başkanı Hüket hanımın talebi olduğunu konuştum,  Ebru hanım kısmet ise açacağız dedi.
İkinci konuşmam ise, 100 bin lira katkı payının yapılması ile ilgili idi mikro kredi bir özel şirkettir, verdiğimiz parayı denetleme yetkisi şartı konması idi. 100 bin lira değil 500 bin lira verelim ama halkın bize verdiği bu emanet olan paranın nasıl kullanıldığını takip kontrol hakkımız olsun meclisin her verdiğini denetleme hakkı var diyerek tepki gösterdik CHP gurubu olarak ret oyu kullandık.
5.01.2012 tarihinde gazete ve internet haber sayfalarında Bandırma İGM üyesi Talip Yıldız şahsım hakkında vermiş olduğu beyanatta İsmet Koçyiğit Bandırma halkını kandırıyor, etik dışı, dürüst politika yapmıyor gibi mikro kredinin Bandırma`ya açılamayacağı, ilçelerde şube olmadığı olamayacağı, mikro krediden faydalanmak isteyen emekçi kadınlarımızın Balıkesir`deki şubesine gitmelerini önermiştir.
Siyasi kaygılar ile hareket eden Yıldız, yanıldığını anlasa da geç kalmıştır. Mikro kredi hakkında basında hiçbir açıklamam beyanatım olmadığı halde kamuoyunu yanıltması siyasi etik dışı bir davranış olarak değerlendiriyorum.
Öyle idi ise niçin zamanında bu cevabı vermediğimi sorarsanız, çünkü amaç halka faydalı olmaksa siyasetin amacı halka faydalı olmak sorunlarını çözmek ise yüzlerce kişinin  faydalanması  için sustum,  yerelde siyasetin acımasız kuralları vardır. Ben cevap hakkımı kullanmış olsa idim, emin olun ki mikro kredinin Bandırma Şubesi Bandırma`ya açılmazdı.
Sen ben kavgasını bırakalım görevimizi yapalım. Bandırma ilçemize yeni açılacak mikro kredi şubesi halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı