Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Heyeti Mardinden seslendi: Habur kapısı AKPnin ayıbıdır

CHP Heyeti Mardinden seslendi: Habur kapısı AKPnin ayıbıdır

CHP Heyeti, Mardinde Habur Sınır Kapısında yaşananlardan olumsuz etkilenen Mardinli esnaf, işadamı ve sanayicilerin sorunlarını yerinde incelemek üzere Mardine gitti.

CHP Heyeti, Mardin`de Habur Sınır Kapısı`nda yaşananlardan olumsuz etkilenen Mardinli esnaf, işadamı ve sanayicilerin sorunlarını yerinde incelemek üzere Mardin`e gitti. 
Sivas Milletvekili ve CHP TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba`dan oluşan CHP Heyeti Mardinli esnaf, işadamı ve sanayicileri dinledi.
Habur Sınır Kapısı`nda yaşanan sıkıntılar yüzünden Irak`a mal gönderemeyen Mardinli işadamları sorununun çözülmesi konuyu AKP hükümeti yetkililerine anlattıklarını ancak henüz bir sonuca ulaşamadıklarını dile getirdi. Sınır kapısında 100 kilometreyi bulan TIR sırası yüzünden 15 güne kadar süren beklemelerin gerçekleştiğini anlatan işadamları, Irak`a gönderdikleri malları zamanında teslim edemedikleri için zarar ettiklerini şikayet ettiler.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, AKP Hükümetini bölgeye duyarsız kalmakla suçladı. 
Havutça, "Şu ana kadar herhangi bir gelişme olmaması AKP`nin ayıbıdır. Şoför odalarının temsilcileri, esnaf temsilcileri, sanayici ve işadamları anlatıyor. Kamyoncularımız 15 gündür kuyrukta bekliyor. Fabrikalar durma noktasına gelmiş. Irak`tan alınan siparişler zamanında teslim edilemediği için Irak tüccarı artık Türk işadamları ile iş yapmak istemiyor. Binlerce insanın aş kapısı olan Habur Sınır Kapısı`nda büyük sıkıntılar var. Bu sorun sadece Mardin`in, Diyarbakır`ın, Urfa`nın, Gaziantep`in değil bu sorun Türkiye`nin sorunudur. Maalesef şu ana kadar bu sorun çözülmemiş. Zarar ise her geçen gün daha da artıyor." diye konuştu.
CHP heyeti, 8 Kasım Cuma sabahı erken saatlerde Habur`da kuyrukta bekleyen kamyoncuları ziyaret ettikte sonra Nusaybin`e geçecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli