Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN:

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN:

‘VATANDAŞLARIMIZI CHP’Lİ BELEDİYELERLE BULUŞTURACAĞIZ’

CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı’nda; Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Yalova, Bilecek, Edirne ve Kırklareli il başkanları, ilçe başkanları ile CHP’li belediye başkanlarının katıldığı toplantıda yerel seçim stratejileri ele alındı. Toplantıda konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, özetle şunları dile getirdi: 

“Türkiye genelindeki tüm belediyelerimizin fotoğraflarını çekiyoruz. Belediyelerimizin hizmetlerine karşı vatandaşlarımızın teveccühünün de çok yüksek olduğunu görüyoruz. CHP’li olmayan ve kazanma potansiyelimizin yüksek olduğu bütün büyükşehir, il, ilçe, belde belediyelerine yönelik analiz ve hedefleme çalışmalarımızı yaptık.”

‘YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK PROJE HAVUZU OLUŞTURULDU’

Genel Başkan Yardımcısı Akın, CHP’li belediyelerin Türkiye genelinde pek çok önemli projeye imza attığına dikkat çekerek, “Belediyelerimiz Türkiye genelinde her kesime hitap eden pek çok sosyal hizmeti hayata geçirdiler. Büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere ve vatandaşlarımızın memnun kaldığı örnek projelerden tüm belediyelerimizin faydalanabilmeleri için örnek proje uygulamalarının yer aldığı bir proje havuzu oluşturduk” diye konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZI CHP’Lİ BELEDİYELERLE BULUŞTURACAĞIZ’

CHP’li Akın, belediyelerin “önce insan” diyerek ortaya koyduğu örnek sosyal politika ve projelerle; hesap veren, şeffaf ve liyakatın öne çıktığı yerel yönetimlerde CHP modelini 31 Mart 2024 seçimlerde daha fazla vatandaşla buluşturulacağını ifade etti. CHP’li Akın, şunları kaydetti:

“Halkımızın derdine derman olacak CHP’li belediyelerdir. Türkiye’de çağdaş anlamda belediyeciliği başlatan CHP’li belediyelerdir. Belediyeciliği sadece yol yapmak, fatura tahsil etmek olmaktan çıkarıp ‘önce insan’ diyen anlayışı egemen kılan CHP’li belediyelerdir.”

‘CHP BELEDİYECİLİĞİ HALKI, SARAY BELEDİYECİLİĞİ RANTI ÖNEMSER’

Genel Başkan Yardımcısı Akın, CHP’li belediyeler ile saray belediyeciliği arasında farklar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bizim belediyelerimizde sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetler ve şeffaflık öne çıkar. Saray belediyeciliğinin temelinde ise rant devşirmesi vardır. Vatandaşa, ‘tasarruf edin’ diye akıl verirken saray belediyeciliğinde israf vardır. CHP’li belediyelerde ihaleler herkese açık, şeffaf bir şekilde gerçekleştirilir. Saray belediyeciliğinde ihalelerin kapalı kapılar ardında kamuoyundan saklanarak yapılması vardır. Saray belediyeciliğinde halka hesap vermek yoktur, saraya hesap vermek vardır. 

‘CHP’Lİ BELEDİYELER İLKLERİN BELEDİYELERİDİR’

CHP’li Akın, Türkiye’de pek çok proje ve hizmetin ilk kez CHP’li belediyelerin yaşama geçirdiğine dikkat çekti. CHP’li Akın, şunları ifade etti:

“Proje ve hizmetlerde yoksula, kimsesize, engelliye kaynak aktarmayı başlatan CHP’li belediyelerdir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği belediyeler CHP’li belediyelerdir. İlk halk ekmek fabrikasını kuran İstanbul’da Ahmet İsvan, Ankara’da Ali Dinçer’dir. Metronun ilk kazmasını vuran İstanbul’da Nurettin Sözen’dir. Halk için ilk tanzim satış mağazaları İzmir’de İhsan Alyanak döneminde başlamıştır. İlk konut yapı kooperatifleri, kentsel dönüşümleri ilk yapan ve dünyaya örnek olan Ankara’da Batıkent projesi ile Murat Karayalçın tarafından yapılmıştır.  CHP’li belediyeler ilklerin belediyeleridir. CHP’li belediyelerde halkın yararına olmayan hiçbir projeye imza atılmaz.”

‘ELE GEÇİRMEK İÇİN DEĞİL, HAK ETMEK İÇİN GELİYORUZ’

CHP’li belediyelerin yönettiği şehirlerin özgürlüğün ve hoşgörünün mekanları olduğunu söyleyen CHP’li Akın, şunları kaydetti:

“Yerel yönetimlerde belediye sayımızı daha da artıracağız. Belediyeleri elde etmek için değil hak etmek için geliyoruz. Belediyeleri ele geçirmek için değil elden geçirmek için geliyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olmak için mağdurun, garibanın yanında olmak için geliyoruz. Halkımızın yaşam alanlarını genişletmek için geliyoruz. Zorlaştırmak için değil, kolaylaştırmak için geliyoruz.”



Anahtar Kelimeler: GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET :
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı