Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:Bu iktidar, Türkiyede yaşayanların can ve mal güvenliğini tehlikeye soktu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:Bu iktidar, Türkiyede yaşayanların can ve mal güvenliğini tehlikeye soktu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bandırmada düzenlediği basın toplantısında, Bu iktidar, ülkemizin iç ve dış sorunlarını taşıyamıyor dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bandırma`da düzenlediği basın toplantısında, "Bu iktidar, ülkemizin iç ve dış sorunlarını taşıyamıyor" dedi.
CHP`nin, ülkemizin sorunlarının çözümü konusunda uzattığı elin, sürekli olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geriye çevrildiğini vurgulayan Tekin, CHP ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
"Hükümetin uyguladığı yanlış dış politika nedeniyle bugün, ülkemizdeki 74 milyon kişinin can ve mal güvenliği tehlike altındadır.
Bugün, ülkemiz, mayın tarlası durumundaki sınırlarımız ötesi için eğer füzelere ihtiyaç duyacak duruma geldiysek demek ki dış politikada tutarsız hareket ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, bugüne dek hep barıştan yana bir politika izlemiştir. 10 yıl süren İran-Irak savaşında bile biz, barışın yanında olduk. Ama bugünkü hükümet, dış politikada güvenilir bir çizgiden uzak kalıyor."
Yaygın medyanın, bedel ödememek için hep siyasi iktidardan yana tavır koyduğuna dikkati çeken Tekin, "Bu nedenle ülkemizin sorunlarını ve iktidarın yanlışlarını ortaya koymayarak, saklamaya çalışan yaygın basın, `Gelinini dövemeyen, kızını döver` örneğindeki gibi ana muhalefet partisini dövüyor. Dünyanın hiçbir yerinde basın, iktidarı eleştirmeyip, ana muhalefeti dövmeye çalışmaz. Basın özgürlüğüne saygımız gereğince bu duruma şimdiye dek sesimizi çıkarmadık, ancak bundan sonra bu böyle gitmeyecek" diye konuştu.
Çok partili demokratik düzene geçilmesinden bu yana ülkemizde 400`e yakın siyasal parti kurulduğunu, ancak CHP`nin hep ayakta kaldığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, iktidarın Büyükşehir Yasası`nı da eleştirdi. Türkiye`nin dörtte üçünün, fay hattında bulunurken, iktidarın, bu duruma seyirci kaldığını öne süren Tekin, "Bu rantçı iktidar, yalnızca kendisini düşünüyor. Ülke sorunlarına, aspirin tedavileriyle çözüm üretmeye çalışma düşüncesi, şimdiye dek birçok partinin başını yedi. Onlar da unutmasın" diye konuştu.
Tekin, yaygın basında yer alan kamuoyu anketlerinde AKP`yi hep çok iyi durumda gösteren şirketlere de seslenirken, "Şimdiye dek 58 ili gezdim. Kamuoyu araştırma şirketlerinin yetkililerini, benimle birlikte gelerek, halkın sesini dinlemeye davet ediyorum" dedi.
Tekin`in ziyareti sırasında yanında CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş de bulundu.
Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın`ın yanı sıra CHP Parti Meclisi üyeleri Fikri Sağlar ve Muharrem İnce de Bandırma`ya gelmişti.             Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli