Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP eski milletvekili Önder Kırlı:“Kemal Kılıçdaroğlu, artık çekilmeli”

CHP eski milletvekili Önder Kırlı:“Kemal Kılıçdaroğlu, artık çekilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 18 ve 20’inci dönem Balıkesir Milletvekili Av. İ. Önder Kırlı, son seçimde partisinin başarısız bir sonuç aldığına dikkati çekerek,

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 18 ve 20’inci dönem Balıkesir Milletvekili Av. İ. Önder Kırlı, son seçimde partisinin başarısız bir sonuç aldığına dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimini kazanmak için küçük partilere gereksiz tavizler verildi” dedi.
Seçimlerde Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA), Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin, “Millet İttifakı”na ciddi hiçbir katkısı bulunmadığının altını çizen Kırlı, şunları söyledi:
“Keşke Millet İttifakı’nda yer alan küçük partiler, seçime kendi amblemleri altında girselerdi. Böylece aldıkları oy oranları da belli olurdu. Gördüğüm kadarıyla bu küçük partilerin, Millet İttifakı’na doğal bir katkıları olmadı. 9 ay sonra yerel seçim var. Bence CHP, yerel seçime sadece İYİ Parti ile iş birliği yaparak girmeli.”
KILIÇDAROĞLU BIRAKMALI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Benden bu kadar” diyerek koltuğunu bırakmasının yerine olacağına işaret eden eski milletvekili Kırlı, şu değerlendirmede bulundu:
“Kılıçdaroğlu, ‘Artık yeter’ diyenlere kulak verip, genel başkanlıktan ayrılmalı. CHP, kendi dinamikleri içinde mutlaka güçlü bir aday çıkarır. Buna ihtiyaç bulunuyor.”
BALIKESİR KAZANILABİLİR
Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Recep Tayyip Erdoğan’dan daha fazla oy aldığına dikkati çeken eski Balıkesir Milletvekili Önder Kırlı, şunları aktardı:
“CHP, önceki dönem Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ı aday gösterdiği takdirde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanabilir. Çünkü Akın, sempatik ve halka yakın bir politikacı. CHP Genel Merkezi, sanıyorum bunu değerlendirecektir.”
KIRLI, AYTEKİN’E BAŞARILAR DİLEDİ
20’inci dönem milletvekilliği döneminde, TBMM Başkanlık Divanı’nda “İdare Amiri” olarak görev alan Kırlı, şunları söyledi:
“Yıllar önce Demokrat Parti Balıkesir Milletvekili olan Ahmet Kocabıyık, TBMM İdare Amiri olarak görev yapmıştı. Ardından uzun yıllar sonra bu görevi ben üstlenmiştim. O dönemde, TBMM Başkanlık Divanı’nın, sosyal kurumlardan sorumlu İdare Amirliği görevini yürütmüştüm. Benden sonra Balıkesir’den uzun yıllar boyunca bu göreve gelen milletvekili olmamıştı. Şimdi bu göreve CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in seçildiğini memnuniyetle öğrendim. Sayın Aytekin’e, TBMM İdare Amirliği görevinde başarılar diliyorum.”
ÖNDER KIRLI KİMDİR
İsmet Önder Kırlı, 12 Ocak 1939’da Gönen’de doğdu.
Balıkesir Eğitim Enstitüsü’nün edebiyat bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.Gürün Ortaokulu öğretmenliği, İstanbul Vefa Lisesi öğretmenliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü 2. Şube’de polis memurluğu, Gönen Sarıköy Ortaokulu, Balıkesir Lisesi, Balıkesir Karesi Ortaokulu ve Akşam Ortaokulu Türkçe-Edebiyat öğretmenlikleri, serbest avukatlık, Balıkesir Barosu Başkanlığı, Türkiye Öğretmenler Sendikası, Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği üyelikleri ve kurultay delegeliği, CHP Balıkesir İl Başkanlığı, CHP Yeniden Kuruluş(1993-94) Kurucu Genel Sekreter Yardımcılığı, Balıkesir Yüksek Öğrenim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve genel sekreterliği, TBMM 18. ve 20. Dönem Balıkesir Milletvekilliği ile 20. Dönem TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği yaptı. Halen 84 yaşında bulunan Önder Kırlı, evli ve üç çocuk babası. Haber: ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı