Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Erdek’te muhtarlarla buluştu

CHP Erdek’te muhtarlarla buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın: “Ülkemizde bu sorunları yaratanların sorunları çözmeleri beklenemez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdekli muhtarlarla bir araya geldiler. Kahvaltıda, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna da hazır bulundu.
Duru’s Garden’de düzenlenen kahvaltıdan sonra ilk konuşmayı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AK Parti iktidarını eleştirirken, “Bu ülkenin bugünkü sorularını yaratanların, bu sorunları çözmeleri beklenemez” dedi.
Önümüzdeki genel seçimde “Millet İttifakı”nın iktidara gelerek ülkenin sorunlarını çözeceğine işaret eden Akın, muhtarların, demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Halen çeşitli kanunlarda muhtarlardan söz ediliyor. Bu olmaz. Mutlaka bağımsız bir muhtarlık kanunu yapılmalıdır. Bu konuda TBMM’ye verdiğimiz önerge, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Nedenini bilmiyoruz. Bu iktidara, önümüzdeki seçimde halk, sandıkta en iyi cezayı verecektir. Bugün, dünyanın en pahalı benzinini, mazotunu, elektriğini ve doğalgazını biz kullanıyoruz. Ancak iktidarda bulunanlar, bunların dünyaya göre bizde en ucuz olduğunu öne sürüyorlar. Türkiye’de vatandaşın alım gücünü bitirdiklerini, milletin sorunlarını, saraydan çıkamadıkları için bilmiyorlar. Siz muhtarların da sorunlarını biliyoruz. İktidara gelince ‘Muhtarlık Evi Projesi’ yapacağız.                               
Bunu belediyeler yapamaz, çünkü Sayıştay başta olmak üzere çeşitli denetimlere takılırlar. Muhtarlıklarımıza mutlaka bir yardımcı personel atayacağız. Bütçesiz muhtarlık olmaz. Muhtarlarımıza bütçe sağlayacağız. Sosyal yardımları muhtarlarımız aracılığıyla yapacağız, çünkü o mahallede kimin yardıma muhtaç olduğunu en iyi muhtarlarımız bilir. Belediye meclislerinde sizlere de konuşma ve oy hakkı tanıyacağız. Hasta olduğunuz günlerde maaşınız kesiliyor. Bu doğru değil. Bu uygulamayı kaldıracağız. Belediyelerin nasıl birliği varsa ‘Muhtarlar Birliği’ni de kuracağız. Kadın muhtarlarımızın sayılarının daha da artacağını düşünüyoruz. Başta Erdek olmak üzere Balıkesir’de oylarımızı daha da artıracağız. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerine talibiz. Sorunların takipçisi değil, sahibiyiz. Genel başkanımız da muhtarlara çok önem veriyor ve gittiği her yerde onlarla buluşuyor. Önümüzdeki seçimde Millet İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı olacak. Güzel Türkiye’yi birlikte yaratacağız.”
ENSAR AYTEKİN KONUŞUYOR
Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, 22 yıllık CHP üyesi olduğunu, halen milletvekili olarak ülkeye hizmet ettiğini vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları aktardı:
“Genel başkanımız gibi biz de ülkemizin her yerini karış karış geziyoruz. Türkiye, yeni bir iktidara hazırlanıyor. CHP olarak 70 yıldır iktidara gelemedik. Bunun özeleştirisini yaptık ve iktidara hazırız. Türkiye’nin sorunlarını ne bu sorunların nasıl çözüleceğini en iyi bilen partiyiz. Toplumun her kesimine dokunuyoruz. Bu iktidar döneminde, 100 yıllık Cumhuriyetimizin sorunları dev gibi arttı. Yeni bir muhtarlık yasası yapacağız. Tarım ülkesi olmamıza karşın bugün çiftçimiz, tarlasına gübre atamaz, traktörüne mazot koyamaz duruma getirildi. Ekili alanlar hızla azalıyor. Gıda ürünlerimizin yüzde 90’ı ithal ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, Kars ziyaretimde, esnafın İran pirinci sattığını görünce neden Türk pirinci satmadıklarını sordum. İran pirincinin, Türk pirincinden ucuz olduğu için sattıklarını söylediler. Bir ülkenin yerli pirinci, nasıl olur da ithal pirince göre daha pahalı duruma getirilir? Bugün vatandaşlarımız, daha ucuz olduğu için fırınlardan bayat ekmek almak istiyor. 20 yıllık AKP iktidarının, ülkemizi getirdiği bu duruma vatandaşlarımız adına çok üzülüyoruz.”
SERKAN SARI KONUŞUYOR
CHP Balıkesir İl Başkanı, ülkemizin daha iyi yönetilmesi hayaliyle mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“Bugün, Erdek’teyiz. Erdek, son dört yılda, 3 belediye başkanı ile çalıştı. Bu başkan arkadaşlarımız da çok iyi çalıştılar. Siz muhtar arkadaşlarımızın, mevcut yasalarla mahallelerinizin sorunlarını çözmeleri çok zor. Bütçenizin de olmaması en büyük engel. Yerel yönetimlerin, yerinden yönetilmesi gerekiyor. Bu nedenle yerel yönetim yasası mutlaka yeniden yapılmalı. Genel Başkanımız muhtarlara çok önem vererek, gittiği her yerde onlarla bir araya geliyor. Yani zat-ı muhterem gibi sizi sarayına çağırmıyor. Türkiye’de, her kesimde, her evde yangın var. Bu yangını iktidara gelince biz söndüreceğiz. Bu zorba yönetime son vererek, Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.”
BURHAN KARIŞIK KONUŞUYOR
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık da konuşmasında, 30 Haziran 2021’de göreve seçildikten sonra Erdek’e gerekli hizmeti vermek için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirtti. Muhtarlara da kapısının her zaman, herkese eşit şekilde açık olduğunun altını çizen Karışık, 5 Kasım 2021 tarihinde çıkan “Özel Çevre Koruma Kanunu” uyarınca Erdek sahilleri ve adalar bölgesine inşaat yapma yasağı getirildiğini, ancak daha sonra bu yasağın kaldırıldığını vurgulayarak, “Şimdi, Erdek’in yıllardır beklediği Kastri bölgesi planlarımız da onaylandı. Burada 18 uygulaması başlatıldı. Şimdi planlara itirazlar değerlendiriyor. İnanıyorum ki, bu itirazları da aşarak, Kastri’de tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından muhtarlar, sorun ve isteklerini dile getirdiler.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Erdek’ muhtarlarla buluştu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı