Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Erdek Seçim Bürosu Törenle Hizmete Açıldı

CHP Erdek Seçim Bürosu Törenle Hizmete Açıldı

Açılış töreninde konuşan Sarı : Aysan ve Sarı aileleri mezara kadar dosttur

CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı, partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Erdek Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Aysan`a yaptığı göndermede, Sarı ve Aysan ailelerinin mezara kadar dost olduğunu açıkladı.
CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı, CHP Erdek İlçe Örgütünün Takunyacılar Caddesin deki seçim bürosu açılışında halka hitap etti. 
Yoğun katılımın gözlendiği açılışta konuşan Sarı, Aysan ve Sarı ailelerinin mezara kadar dost olduğunu söyledi.
CHP Erdek İlçe Örgütünün seçim bürosu açılışına CHP Balıkesir Milletvekilli Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Miting havasında geçen açılış töreninde açılış konuşmasını CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal yaptı.
Uysal "Böyle coşkulu bir kalabalık karşısında heyecanlanmamak elde değil. Ben bu geceyi gördükten sonra Erdek`e CHP hayırlı olsun demekten başka bir söz bulamıyorum ve sözü Belediye Başkan adayımıza bırakıyorum" dedi.
CHP Erdek İlçe Başkanı Uysal`ın konuşmasından sonra mikrofonu eline alan Sarı 2009 seçimlerini üslubundan dolayı kaybettiğini, sert konuştuğunu ve bunu kabul ettiğini anlattı.     Sarı, "Hata benimdi kimsede hata aramam, üslubum yanlıştı. Ancak ben hatalarımdan ders aldım ve geçmiş dönemde isteyerek veya istemeyerek kırdığımın herkesten sizlerin huzurunda özür diliyorum" dedi. 
Marmara adasından ilçeye dönerken Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının kendisini aradığını söyleyen CHP Başkan Adayı Sarı "Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın beni aradı ve Türkiye`nin en büyük araştırmacı anket şirketinin sonuçlarını bizle paylaştı" diye konuştu.
Balıkesir`de CHP Büyükşehir adayı Sami Sözat`ın açık ara önde olduğu bilgisinin kendisine aktarıldığını kaydeden Sarı, "Ancak bundan daha çok mutlu olduğum diğer bir sonucu da sizlerle paylaşayım. Anket sonuçlarına göre Erdek`te CHP % 75 ile seçimi kazanmış görünüyor" dedi.
Ardından Hüseyin Aysan`ın seçim çalışmaları için ilçemize getirdiği seçim otobüsüne laf atan Sarı "Sen Başbakan mısın be kardeşim? yoksa Genel Başkan mı? Buraya o otobüsü kimin parasıyla getirdin? Hani senin şirketin iflas etmişti? Çık bunların cevabını ver" sorularını yöneltti.
Hüseyin Sarı 1999`daki projelerini, 10 yıl boyunca yapabildiği kadarını gerçekleştirdiğini ancak geride kalan 5 sene boyunca ise kendisinin nasıl bıraktıysa aynı taş aynı yerde durduğunu üstüne bir çivi bile çakılmadığını iddia etti. 
Yarım kalan çalışmaların 30 Mart`ta sandıklarda kendilerini beklediğini ifade eden Hüseyin Sarı "10 sene boyunca yaptıklarım, 5 sene önce sandıkta bana nasıl bıraktırdıysanız aynı şekilde 30 Mart`ta da bizleri bekliyor" dedi. 
Seçimi kazanmaları halinde ilk başlayacağı işi de açıklayan Sarı "31 Mart`tan itibaren hemen çalışmaya başlayacağız. Büyükşehir statüsü ile beraber, daha önce köy olan ve artık mahallemiz olan tam 28 mahallenin tüm temizliği bizden sorumlu tutulacak. Buradan gençlere şunu da müjdelemek istiyorum. Belediye personelimizin sayısı tam iki katı artacak. Çünkü işçi ihtiyacımız artacak. Seçimi kazanırsak ilk işimiz, benim zamanımda çalışmaları başlatılan arıtma tesisi olacak. İkincisi ise 2015`in sonuna kadar doğalgazı Erdek`e getirmek olacak. Düzler mevkisinin alt yoluna başladığımız yol genişletme çalışmaları kaldığımız yerden devam edilerek tamamlanacak. Ve tabii ki çevre yolumuzu inşa etmek olacak" şeklinde konuştu..
31 Mart sabahı Erdek Belediye Başkanı olarak uyanması halinde kimseden bir intikam alma çabası içinde bulunmayacağını öne süren Sarı "Hiç kimseye kinli değilim. Kimseden intikam alma düşüncem yok. Şu an belediye başkanı olan Aysan Başkan bile korkmasın. Ben onların bana yaptığı gibi seçimi kazanır kazanmaz müfettişleri belediyeye çağırarak açık aramayacağım. Onu mahkeme salonlarına göndermeyeceğim. Tabii ki usulsüzlük yapılmadıysa, sahtekarlık çıkmaz ise. Bu tür konularda babamın oğlu olsa tanımam" dedi.
CHP Erdek Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sarı konuşmasının sonunda kimseyle bir derdi olmadığını, kimsenin bundan tereddüt dahi duymaması gerektiğini söylerken "Benim tek bir kişi ile derdim vardır. O da bu iki ailenin arasına fesat sokan fitne sokan Firavundur. Onun da ismini hepiniz biliyorsunuz. Aysan ve Sarı aileleri öyle pazara kadar değil mezara kadar dosttur. Bizim aramızı bu firavun bozdu. Ama benimde bu dünyada da öbür dünyada da ikim elim bu firavunun üzerinde olacaktır" dedi.
Hüseyin Sarı`nın konuşmasının ardından söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat`ta kalabalık karşısında şaşkına döndüklerini, böyle bir ortam beklemediklerini artık buradan döndükten sonra gözlerinin arkada kalmayacaklarını söyledi. 
CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı`nın kullandığı Firavun ifadesini kime kullandığını burada öğrendiğini belirten Sözat "Ben bu ifadenin kime kullanıldığını bilmiyordum. Biraz önce Hüseyin kardeşimiz kullanınca merak ettim sordum ve kim olduğunu öğrendim. Ama size bir şey söyleyeyim. Bu sevgi selinin karşısında o Firavun bile duramaz. Bu sevgi selini buraya gelip görse inanın bana bırakın milletvekilliğinden istifa etmeyi partisinden bile istifa ederek ülkeyi terk ederdi" dedi.
Konuşmaların ardından Takunyacılar Sokağındaki CHP seçim bürosunun kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı ve halka ikramlarda bulunuldu.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli