Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP Erdek İlçe Başkanı Tuna’dan uyarı “Lise yeri ilkokul binası olmamalı”

CHP Erdek İlçe Başkanı Tuna’dan uyarı “Lise yeri ilkokul binası olmamalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, depreme dayanıksızlığı gerekçesiyle yıkılan Kapıdağ Meslek Lisesi’nin yerinde yapımı süren binanın, ilkokul olarak değil, yine lise binası durumunda kullanılması gerektiğine di

Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, depreme dayanıksızlığı gerekçesiyle yıkılan Kapıdağ Meslek Lisesi’nin yerinde yapımı süren binanın, ilkokul olarak değil, yine lise binası durumunda kullanılması gerektiğine dikkati çekti.
Tuna, şu açıklamayı yaptı:
“Güzel ilçemiz Erdek'te binlerce öğrenci yetiştiren, mezun eden, benim de mezun olduğum eski okullardan birisi olan Erdek Lisesi, yeni adıyla Kapıdağ Mesleki Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı ve herkesin anıları da enkaza dönüşmüş oldu. Şimdilerde ise ilçemizin başarılı ve tanınmış avukatlarından Av.Hasan Tozun'un maddi desteği ile tekrar inşa ediliyor.Ediliyor da rahatsız edici konuşmalar da kulaktan kulağa dolaşıyor. Veliler ve öğrenciler çok tepkili.Çünkü eski okullarının yerine yapılacak okulun lkokul olacağını öğreniyorlar. Bu çocuklar, bir yıldır konteynerde eğitim-öğretim gördüler. Okulun 6 sınıfı Muzaffer Gürer Ortaokulu'nda eğitime devam etti. Bu arada öğretmenler ikiye bölündü, o okuldan bu okula koşturdular. Tuvalet yok, kantin yok, Güvenlik görevlisi yok, sınıf diye bir şey yok vs. Çocuklar sürekli dışarıda, okula gitmek istemiyorlar ki zaten okul yok.          
Şu anda Kız Meslek Lisesi'nde eğitim-öğretim görüyorlar. Kısacası orada bulunmak bile istemiyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz'ün velilere verdiği cevap ise daha da şaşırtıcı. Müdür bey, görevlerini aynı okulda sürdüren okul müdürlerinin tayinlerinin artık yapılmaması gerektiğine işaret ederek, bu müdürlerin Erdek sınırları içinde kalmaları, başka yerlere atanmamaları için bu okulun ilkokul olacağını belirtiyor. Siz kimsiniz de buna karar veriyorsunuz? Bunu Ankara'ya kadar taşıyacaklarını söyleyen velilere ben de destek olacağım. Bu işi sonuna kadar takip edeceğim. Çünkü Liseler, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne, ilkokullar ise İlköğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır. Bu durumdan haberiniz var mı? Hiç kimse neden sesini çıkarmıyor? Kendi aranızda bunu nasıl halledebiliyorsunuz? Neyin pazarlığı yapılıyor? Çocuklar, hakları olan okullarını geri istiyor. Geri vermek de yetkililere düşüyor.”
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı