Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP Bandırma Belediye aday adayı Metin Ok sonunda isyan etti

CHP Bandırma Belediye aday adayı Metin Ok sonunda isyan etti

CHP Bandırma Belediye Başkan aday adayı Metin Ok Parti içi demokrasi adına mücadele ediyorum Öztaylan, kendi partisine baksın dedi.

CHP Bandırma Belediye Başkan aday adayı Metin Ok "Parti içi demokrasi adına mücadele ediyorum Öztaylan, kendi partisine baksın!" dedi.
CHP Bandırma aday adayları arasında yer almasına karşın parti genel merkezince, 30 Kasım 2013`te, üyeler arasında gerçekleştirilecek eğilim yoklamasına katılmasına izin verilmeyen Metin Ok, düzenlediği basın toplantısında, "Tüm mücadelem parti içi demokrasi adınadır. Arkasında başka hiçbir şey aranmasın" dedi. Eğilim yoklamasına üç aday adayının alınması kararının demokratik olmayıp, bu şekilde önünün kesildiğini öne süren Ok, şu değerlendirmede bulundu:
"Partimin, yerel seçimlerle ilgili olarak 15 Haziran 2013 tarihinde başlattığı aday belirleme sürecinde aday adayı olmak için ilçe başkanlığından istifa ederek, Bandırma belediye başkan aday adayı oldum. Bu süreçte 7 aday adayı, bölge milletvekili ve ilçe başkanı ile yapılan toplantıda bu aday adaylarının hepsinin hem ankete, hem de eğilim yoklamasına katılmaları konusunda ortak karara varılarak, çalışmalarımıza başladık. 23 Ekim`e kadar bu çalışmalarımız sürerken, genel merkezimizden gelip, beş kişiden oluşan Yerel Yönetimler Seçim Komisyonu`nun anket sonuçlarına göre yaptığı değerlendirmeyle ankette ilk üç sırada bulunan aday adaylarının eğilim yoklamasına katılabileceğini, diğer aday adaylarının, eğilim yoklamasına katılmamaları yönünde karar verildiğini öğrendim. Eğilim yoklamasına sokulmak istenmeyen aday adaylarından üç arkadaşımız, kendi istekleriyle daha önce çekildiklerini açıklamışken, dördüncü sırada yer alan benim böyle bir iradem olmamasına ve aday adaylığı sürmesine karşın eğilim yoklamasına sokulmamam, parti içi demokrasiye, üyelerimizin özgür iradelerine set koymak anlamına gelir.
Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünün 2. maddesinde, "Kaynağını başta Kurtuluş Savaşı`mız olmak üzere özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan alan sosyal demokrasiden, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik ve katılımcı demokrasi değerlerinden söz edilmektedir. 5. maddede, partinin tüm görevlerinin, tüzük kuralları içinde partililerin tümüne açık olduğu vurgulanmaktadır. 7. maddede ise parti üyelerinin hakları açıklanırken, parti içi seçimlerinde parti organlarına aday olma, seçilme; genel ve yerel seçimlerde aday adayı olma, aday olma, seçilince parti listesine katılma hakları açıkça belirtilmiştir. Bu maddeler dikkate alındığında benim, eğilim yoklamasına katılmamı engelleyen, partimin tüzüğüne aykırı hiçbir davranışımın bulunmadığı açıkça görülmektedir."
Metin Ok: "Aday adaylığından çekilmedim"
Son günlerde kendi iradesiyle aday adaylığından çekildiği, ya da bir başkan aday adayı ile birlikte hareket edeceği söylentilerinin yayıldığını belirtirken, "Benim böyle bir kararım yoktur" diyen Ok, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"30 Kasım`a kadar aday adaylığımı sürdüreceğim. Parti içi demokrasiyi savunan, tabanın söz ve karar sahibi olması ilke ve anlayışını benimseyen, özgürce seçme ve seçilme hakkını engelleyen her çeşit düşünceyi reddeden, Cumhuriyet Halk Partisi`nin yerelde ve genelde iktidar mücadelesini veren partimiz üyesi tüm arkadaşlarımı, 30 Kasım`daki eğilim yoklamasında bana oy vererek, destek olmaya çağırıyorum. Basın yoluyla yaptığım bu çağrı aynı zamanda Bandırma halkına da yöneliktir. Gelin, Türkiye`de ve Bandırma`da demokrasi adına bir ilki gerçekleştirelim."
Ok: "Öztaylan, kendi partisine baksın"
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Metin Ok, bir soru üzerine, AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan`ın, CHP`nin aday belirleme süreci üzerinde düşünce üretmesine tepki gösterirken, "Bu bizim partimizin iç işidir. Öztaylan, bizi bıraksın, kendi partisine baksın!" dedi. 
Parti içi mücadelede önünü kesenlerin kim olduğu şeklindeki bir soru üzerine Ok, "Bunu ben de bilemiyorum" yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu ne demiş?
Ankara ziyareti sırasında tepkisini kimlere anlattığı şeklindeki bir soru üzerine Ok, şu yanıtı verdi:
"Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na da durumu anlattım. Kendilerinden, `Arkadaşlarımla görüşeceğim` yanıtını aldım."
Ok: "Çıkacak adayın yanında olacağım"
30 Kasımda gerçekleştirilecek eğilim yoklamasında sandıktan çıkan adayın arkasında ve destekçisi olacağının altını çizen Ok, "Tekrar söyleyeyim. Benim, partimi parçalamak, bölmek gibi bir düşüncen asla yoktur. Sadece ve sadece parti içi demokrasi mücadelesi veriyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Ok, döneminde kaç üye yapıldı?
Ok, CHP Bandırma İlçe Başkanlığı döneminde partiye kaç üye kazandırıldığı şeklindeki bir soruyu da, şu cevabı verdi:
"30 Mart 2012`de parti ilçe örgütümüze kayıtlı 1530 üye varken, 15 Haziran 2013 tarihine göre bu sayıyı 1900`e yükselttik" diye yanıtladı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli