Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Bandırma ve Erdek körfezlerinin su analizlerini adım adım izliyoruz

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Bandırma ve Erdek körfezlerinin su analizlerini adım adım izliyoruz

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma ve Erdek körfezlerindeki sanayileşme hareketlerine bağlı olarak, bu körfezlerdeki su analizlerini adım adım izlediklerini belirtti

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma ve Erdek körfezlerindeki sanayileşme hareketlerine bağlı olarak, bu körfezlerdeki su analizlerini adım adım izlediklerini belirtti. Bu arada, bölgemizle ilgili olarak kanser oranları hakkında da bir araştırma gerçekleştirdiklerine işaret eden Havutça, Bandırma`da düzenlediği basın toplantısında çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı. 
Toplantıda, TBMM Başkanlığı`na verdiği yasa teklifi ve soru önergeleri hakkında da bilgi veren Havutça, şunları söyledi:    
"TMBB Başkanlığı`na kendi imzamla hazırlanıp, Balıkesir ilini yakından ilgilendiren 15 yasa teklifi verdim. Ayrıca, Balıkesir, Bandırma ve yöresinin yanı sıra tüm ülkeyi ilgilendirip, partimiz tarafından hazırlanan 19 araştırma önergesinde imzam bulunuyor. 159 yazılı soru önergemden, 113`ü, Balıkesir, Bandırma ve yöremizi ilgilendiriyor."
CHP olarak çevre ve bölge insanının sağlık sorunlarına büyük duyarlılık gösterdiklerine dikkati çeken Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"İnsanın, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına yürekten inanıyoruz. Bandırma ve Erdek Körfezi`nde hiçbir sanayi tesisinin kalmamasını arzu ediyoruz. Uzun vadede, BAGFAŞ ve devlete ait asit fabrikalarının da bulundukları yerden kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Kazdağları`nda maden aranılmasının da karşısındayız. Eğer Balıkesir`de Büyükşehir Belediye seçimini kazanırsak, bu konudaki yetki belediyede olacağından, çevreye ve insan sağlığına zararlı hiçbir sanayileşmeye izin vermeyeceğiz. Kapıdağ`ın, doğa ve eko turizmine açılarak, Erdek ile bütünleşmesi gerektiğini düşünüyoruz."
Sedat Pekel`in başkanlığındaki Bandırma Belediyesi`nin, gurur verici bir beş yılı geride bıraktığının altını da çizen Havutça, "Yerel yönetimimiz, Bandırma`ya her alanda verdiği hizmetlerin yanı sıra kentimizi barış, huzur ve sanat kenti yapmış, Bandırma`yı sosyal demokrasinin aydınlığı ile buluşturmuştur" diye konuştu.
Ülkemizin, "kindar-dindar nesil" söylemleriyle bölünmeye değil, bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Havutça, "30 Mart 2014`te yapılacak yerel seçimde CHP olarak, Balıkesir`in siyasi tarihinde ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmaya çok yakınız. Bu seçime, çok iyi bir aday ve projelerimizle katılacağız" dedi. 
Havutça, 2-14 Eylül 2013 tarihleri arasında ise Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Bitlis gibi illere CHP`li milletvekillerinden oluşan bir heyetle, partisinin doğu ve güneydoğu demokrasi açılımı ile ilgili düşüncelerini açıklamak için gideceklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu