Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça ”23 Nisan Kutlu Olsun”

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça  ”23 Nisan Kutlu Olsun”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında ulusal egemenlik” vurgusu yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında ulusal egemenlik” vurgusu yaptı. Havutça, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün egemenliğin kayıtsız koşulsuz Türk Ulusu`na ilişkin olduğunu vurgulamasını unutanlar, bu gücün hiçbir anlam ve biçimde ortaklık kabul etmeyeceğini de anlamakta güçlük çekenler günü geldiğinde halkımız tarafından mutlaka değerlendirilecektir” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. yılını, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladığımız bu gün, 23 Nisan`ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara bir kez daha yürekten sahip çıktığımız gündür.
Yüce Atatürk'ün liderliğinde tarihi kararlara imza atarak ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu tehlikelerden kurtulmasını, vatanın korunmasını ve bağımsızlığın kazanılmasını yönlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Büyük Önder Atatürk'ün Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek vurguladığı ulusal egemenlik bugün ne yazık ki AKP iktidarında umursamaz bir tavırla zedelenmeye çalışılmaktadır. TBMM kürsüsünde konuşurken milletin temsilcisi milletvekilini tartaklayan, TBMM'nin çatısı altında komisyonlarında milletin temsilcisi milletvekillerini konuşturmayan, tekmeleyen iktidar temsilcileri bulunurken, öte yandan namus sözü olarak altına imza attığı mutabakatı unutarak ulusal iradenin temsilcilerini tutuklu olarak cezaevlerinde tutan bir iktidarın varlığında ulusal egemenliğin yara almadığını söylemek olanaksızdır. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün egemenliğin kayıtsız koşulsuz Türk Ulusu`na ilişkin olduğunu vurgulamasını unutanlar, bu gücün hiçbir anlam ve biçimde ortaklık kabul etmeyeceğini de anlamakta güçlük çekenler günü geldiğinde halkımız tarafından mutlaka değerlendirilecektir.
23 Nisan'ın taşıdığı bir diğer simgesel değerde çocuklarımızdır. Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Onlar için bugün yapacağımız her çalışma ulusumuzun geleceği için bir yatırımdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan eden Atatürk çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en somut bir şekilde geleceğe taşımıştır. Bu mirasa ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak her Türk vatandaşının en önemli görevlerinden biridir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi minnetle; TBMM'nin kurulmasında ve tarihimiz boyunca millet iradesi ile seçilerek görev yapmış tüm milletvekillerimizi saygıyla anıyor, çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli