Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Erdekte

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Erdekte

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Erdek CHP İlçe Örgütünde partililerle gerçekleştirdiği söyleşi sonrası Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Erdek Ticaret Odası, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve...

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Erdek CHP İlçe Örgütü`nde partililerle gerçekleştirdiği söyleşi sonrası Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Erdek Ticaret Odası, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Erdek Ziraat Odası`nı ziyaret ettikten sonra esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi. Daha sonra, kahvehanelerde yaptığı sohbetlerde kalabalık vatandaş kitlesiyle görüş alışverişinde bulundu.
Gümüş, Erdek çiftçisinin zeytincilik konusunda fiyatlar nedeniyle darbe aldığını, Erdek turizminin ise bu yıl yaşanan olağanüstü durgunluk nedeniyle verimsizlik yaşadığını belirtti.
 Erdek`te kiraz ve kırmızı soğanın çiftçiyi nisbeten rahatlattığını, ancak tarımda yaşanan krizin ve turizmdeki durgunluğun Erdek esnafına sıkıntılı günler yaşattığını gözlemlediğini açıklayan Gümüş, Erdek`te yaşanan bu olumsuz koşullar yanında işsizlik oranının gittikçe büyüdüğüne dikkat çekti.
Gümüş, daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği`ne yaptığı bir ziyaretle toplantılarını sürdürdü.
Atatürkçü Düşünce Derneği`nde yapılan sohbet sırasında ulus kavramına değinen Gümüş, aşağıdaki açıklamaları yaptı:
"Dünya`da bilinen ve öne çıkmış iki tür millet (ulus) tanımı vardır. Bunlardan modern ve kabul gören görüş Fransa kaynaklı olandır. Bu görüş, millet kavramını açıklarken "tarih, kültür ve aidiyet duygusu" unsurlarını öne çıkarır ancak asla ırk ve köken özelliklerini bu tanımın içine sokmaz ve dünyada kabul gören modern millet tanımı budur"  Diğer görüşün ise, faşist Almanya dönemine ait tanım olduğunu belirten Gümüş, "Faşist Almanya, millet kavramını tanımlarken ırk  unsurunu öne çıkarmıştır" dedi. Bugün bu son tanımın modern ülkelerde yeterli kitlesel karşılık bulamadığını, bulabildiği kesimlerin toplumun kısıtlı marjinal kesimleri olduğunu belirten Milletvekili Gümüş, "Bu yüzden, bizim için de millet kavramının içeriğinde ırk ve köken gibi konular yer almaz. Kendini bizden hisseden, tarih ve kültür ortaklığını paylaşan herkesle kendimizi aynı milletten sayarız" diyerek, sözlerine "Bu milletin adı Türkiye`de Türk Milleti`dir" şeklinde son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı