Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:Kuşcenneti elden gidiyor

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:Kuşcenneti elden gidiyor

Bandırma ilçesi sınırları içinde yer alan Kuşcenneti Milli Parkını ziyaret ederek, çevresel kirliliği yerinde inceleyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını açıkladı.

Bandırma ilçesi sınırları içinde yer alan Kuşcenneti Milli Parkı`nı ziyaret ederek, çevresel kirliliği yerinde inceleyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını açıkladı.
Kuşcenneti ve Kuş Gölü`nde(Manyas Gölü), CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok ile birlikte incelemelerde bulunan Milletvekili Havutça, şunları söyledi:
"Avrupa Konseyi tarafından, sulak alanların en iyi şekilde korunduğu alanlara verilen A sınıfı diplomayla ödüllü bulunan Kuşcenneti Milli Parkı, 2 bin hektarlık alanıyla Türkiye`nin en önemli coğrafi mirasıdır.  Bu mirası, gözbebeğimiz gibi korumalıyız. Ama son dönemde yine başta Sığırcı Deresi olmak üzere çevre derelerden, Manyas Gölü ve Kuşcenneti`ne zehir akıyor. Yerinde inceleyerek gördüğüm bu kirliliği, TBMM gündemine taşıyacağım."
Göl yöresinde yer alan fabrikaların, elektrik harcamamak için arıtmalarını çalıştırmayarak, kirli atıklarını doğrudan göle vermelerinin hem insani, hem de vicdani olamayacağının altını çizen Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"Bildiğiniz gibi, daha önceki yıllarda, yine çevresel sorunlar nedeniyle Avrupa Konseyi, Kuşcenneti`nin A sınıfı diplomasını birkaç yıl dondurmuş, diplomayı uzun çabalar sonucunda geri alabilmiştik.Bu gidişle cennet, diplomasını tümüyle yitirebilir. Manyas Gölü`ne atıklarını arıtmasız olarak veren bu fabrikalara karşı Şehircilik ve Çevre Bakanlığı yetkilileri neden denetim görevlerini yerine getirip, cennetimize sahip çıkmazlar? Bu yetkilileri, görevlerini yapmaya çağırıyorum."
Havutça, devletin kendisinin, Manyas Gölü`ne gelen atıkların kaynağı durumundaki Sığırcı Deresi üzerinde arıtma yaparak, denetimi sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli