Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça: 3. Dünya Savaşı kapıda

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça: 3. Dünya Savaşı kapıda

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesine, CHP İlçe Başkanı Metin Ok ile ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, hükümetin son olaylardaki dış politikasını eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi`ne, CHP İlçe Başkanı Metin Ok ile ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, hükümetin son olaylardaki dış politikasını eleştirdi. Hakkari Şemdinli`de yaşanan olaylar ve Suriye konusunun, dış politikada gelinen nokta olarak Türkiye`nin gündemine oturduğuna işaret eden Namık Havutça şöyle konuştu: "Bizler de ülkenin bugünkü durumunu değerlendirmek durumundayız. Siyasetçilerin klasik bir söylemi haline geldi; Biz her şehit cenazesinden sonra kederli ailelere, ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlatlarımız oluk oluk kan akıtarak ölmeye devam ediyor. Türkiye`nin buraya nasıl geldiğini özetleyen Milletvekili Namık Havutça, ``Politikada sıfır sorun parolasıyla işbaşına gelen hükümet, `sırf sorun` yarattı. Şu anda sorunumuz bulunmayan komşumuz yok.
Bu halkın paralarıyla Dursunbey`de, Türkiye`nin birçok yerinde insanlarımız aç gezerken,  topraklarındaki meyveyi toplayamazken, kendi insanlarımız hastane kapılarında para ödeyemedikleri için rehin tutulurken, 50 bin Suriyeliye biz bakıyoruz.  Ve ne acıdır ki Suriye`den bu mülteciler benim polisime, askerime PKK bayrağı açarak isyan ediyor. Bu da dış politik anlamda gelinen ibret noktalarından birini ifade ediyor. Bizim uçağımız düşürüldü, pilotlarımız şehit edildi. Mültecilere bakıyoruz. Şu anda da Suriye`nin kuzeyinde yeni bir oluşumla, yeni bir silahlı güçle karşı karşıyayız ve bir Kuzey Suriye`den söz ediliyor. Yani anlaşılan o ki Türkiye Cumhuriyeti biz bunu zaten daha önce biliyorduk. Genişletilmiş Orta Doğu Projesi`nin ABD ile birlikte eş başkanı olan sayın Başbakan, Türk halkının çıkarlarını ne yazık ki emperyalizmin emrine vermiştir. ABD`nin emrine vermiştir. Ve senaryo tamamen Türkiye Cumhuriyeti halkının dışında, Türk halkının çıkarlarının dışında emperyal devletlerin çıkarları neyse o doğrultuda. Türkiye bölgesinde bırakın büyük bir devlet olmayı,  büyük bir piyon haline gelmiştir.
TBMM Meclisi derhal toplanarak, Güneydoğu muzda ne olup, bittiğini Türk halkının gözleri önünde konuşmak ve bu soruna çözüm bulmak zorundadır.
Suriye politikasına AKP hükümeti bu şekilde devam ederse bizim endişemiz odur ki, 3.üncü dünya savaşının çıkma ihtimali çok fazladır. Suriye`den bir değil birkaç tane devletin çıkacağı da ortadadır. Türkiye`nin üniter yapısının da uluslararası platformlarda masaya yatırılacağı da ortadadır. Türkiye`de artık Kürt sorunu, bizim yaşadığımız ve PKK olarak tanımladığımız sorun,  Birleşmiş Milletler vasıtasıyla uluslararası sorun haline gelme noktasındadır. Bunun sorumlusu bugün basiretsiz, öngörüsüz ve Türkiye`yi ateş çemberinin içine çeken AKP`nin iflas eden hükümet politikalarıdır. Elbette bunun hesabını Türk halkı soracaktır. Ve biz bu hesabın hemen sorulması için TBMM`nin derhal toplanmasını ve milletin iradesinin bu soruya el koymasını talep ediyoruz.
ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar da ziyarette yaptığı konuşmada, hükümetin politikalarını eleştirerek, şöyle konuştu: "Bugün bağımsızlığımız, hükümranlığımız adeta yok olmuştur. Bunun sonucunda da gördüğünüz gibi olaylar bu duruma gelmiştir. Şemdinli`de bir kara savaşı var deniliyor. PKK`nın Akdeniz`e açılması için 900 kilometrelik bir koridor boşluğu istenmektedir. Sınırda birliklerimiz bekletiliyor. Yoksa 4 bin beş bin kişilik bir çapulcu sürüsüyle Türk Ordusu baş edemeyecek durumdaysa biz ölelim artık.  Böyle bir şey olamaz. Ordumuzu serbest bırakın artık. Dirayetli olun, biraz cesur olun, bakın herkes bizim karşımızda eğilecektir. Siz başkalarının karşısında eğilirseniz olaylar devamlı şekilde büyür gider.``
Ziyaret sırasında konuşan CHP İlçe Başkanı Metin Ok da, AKP Hükümeti`nin politikalarını eleştirdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli