Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP aday adayı Engin’den, liyakatli kadrolarla 2. yüzyılı inşa etme sözü

CHP aday adayı Engin’den, liyakatli kadrolarla 2. yüzyılı inşa etme sözü

CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Dr. Mühendis Taylan Engin, aday belirleme sürecinde yaptığı çalışmaları anlattı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde görevinden aday adayı olmak için ayrılmasından itibaren Balıkesir’in tüm ilçelerinde partililerle buluştuğu ve tabanın beklentilerini ajandasına kaydettiğini aktaran Engin, liyakatli kadrolarla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun Cumhurbaşkanlığında Atatürk Cumhuriyetinin 2. yüzyılını inşa edeceklerini söyledi. 
Gerek geçtiğimiz yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nun ekibinde bulunduğu dönemde, gerekse CHP Balıkesir İl Örgütünde oluşturulan ‘bilim kurulu’ çatısı altında yaptığı çalışmalarla parti tabanıyla hep iç içe olduğunu belirten Engin “Örgütü oluşturan her bir üyemizin beklentilerini, ülkemizin 2. yüzyılına dair düşüncelerini öğrenme ve üzerine konuşma fırsatı yakaladım. Son yaptığım gezilerde örgütlerimizin iktidara hazır olduğuna, daha doğru bir deyimle Türkiye’nin 2. yüzyılını inşa etmek için adeta seferberlik ilan ettiğine yakından tanık oldum. Örgütlerimizin beklentisi liyakatli kadrolarımız ile ülkeyi sürüklendiği uçurumdan çıkarmak. Türkiye’yi her alanda ileriye taşıyacak sosyal, kültürel, yapısal, ekonomik restorasyonu gerçekleştireceğiz.” dedi. 
“BÜTÜNCÜL BAKIŞ AÇISIYLA HAREKET ETMELİYİZ” 
Mesleki ve siyasi tecrübesini ülke geneline yansıtmak istediğini ve sorunlara bütüncül bakış açısı geliştirmenin önemini anlatan Engin şunları söyledi: “Akıllı kent sistemleri bir bütündür. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye, kentleşmeden çevreye, sosyal donatı alanlarından sanayiye bir bütün olarak planlanan bir kenti ifade etmektedir. Bu planlama sayesinde gerek afet öncesinde afet anında ve afet sonrasında tüm iş ve işlemlerin planlaması anlamına da gelir. Böyle büyük bir organizasyon salt yerel yönetimler eliyle yapılamayacağı gibi devlet mekanizmasının da bu alanda etkin olması gerekir. Değişim ve yeniden yapılanma da ancak bilinçli ve örgütlü bir toplum sayesinde gerçek hedefine ulaşır.”  Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı